Wellness za trudnice: Sedam blagodati opuštajuće kupke

Foto: Shutterstock

OSIM što će vas a kraju dana dobra kupka opustiti, ona može biti i vaš savjetnik u borbi za ljepotu. Evo sedam korisnih savjeta kako da izvučete maksimum iz svoje kupke.

 
1. Riješite se umora i vrećica oko očiju
 
Trudnoća može učiniti da izgledate i osjećate se umorno, ali i pospješiti zadržavanje vode na području oko očiju što uzrokuje vrećice. Rješenje je u maski za oči od krastavaca. Naribajte krastavac, stavite ga u gazu i zarolajte. Napravite dva mala paketića koja ćete držati prislonjena na oči 15 minuta. To će omogućiti enzimima iz krastavca da dreniraju područje oko očiju i vrećice će biti manje vidljive. 
 
2. Očistite pore
 
Para će blagotvorno djelovati na vašu kožu i prouzročiti otvaranje pora i njihovo lakše čišćenje. Kada ste na polovici kupke, nanesite masku na lice i držite 20 minuta. Zbog otvorenih pora maska će imati puno jače djelovanje i vaša koža će zablistati u trenu. 
 
3. Dehidrirana koža
 
Kako vaše dijete raste vaše tijelo mu daje esencijalne masne kiseline kako bi se razvijalo, čime smanjuje vaše zalihe pa koža ostaje opuštena i dehidrirana. Zagrijte među dlanovima par kapi ulja za lice i prstima ga nanesite. Na kraju preko lica stavite topli ručnik kako bi zarobili vlagu u porama i dodatno hidratizirali kožu.
 
4. Strije
 
Kako vaš trbuh raste, koža se rasteže i može početi pucati što dovodi do nastanka strija. Kupka je idealno mjesto za borbu protiv strija bez previše uloženog truda. U kupku dodajte par kapi ulja i masirajte cijelio tijelo malim, kružnim pokretima. Tako ćete nahraniti kožu i spriječiti nastanak strija.
 
5. Tanka kosa
 
Hormoni u trudnoći mogu ostaviti kosu tankom i lomljivom . Prije kupke operite kosu i posušite je ručnikom. Stavite na kosu izdašnu količinu maske, omotajte prozirnom folijom ili stavite kapu za kupanje i držite dok ne završite s kupkom. Toplina će otvoriti pore na cijelom tijelu, pa tako i na glavi i sastojci će bolje prodrijeti u kožu. U trenu ćete imati meku i hidratiziranu kosu. 
 
6. Smanjite otečene gležnjeve
 
Namakanje u vodi je uvijek dobro rješenje, ali probajte koristiti i spužvicu. Dok ste u kupki, noge podignite na rub kade i nježnim kružnim pokretima prelazite spužvom od gležnja prema koljenu. To će potaknuti cirkulaciju i dreniranje viška tekućine iz područja gležnjeva. 
 
8. Ojačajte lomljive nokte
 
I dok nekim trudnicama nokti ojačaju za vrijeme trudnoće, velikoj većini postanu tanki i lomljivi. Kako bi ih ojačali i potaknuli njihov rast, svakiput za vrijeme kupanja umasirajte u nokat i kožicu par kapi ulja. Najbolje je ulje slatkog badema, jojobe i marelice. 

Pročitajte više