Baby boom među medicinskim sestrama: U pet mjeseci rodile su osam beba

Foto: Facebook

OSAM djelatnica bolnice Anderson u Illinoisu u pet mjeseci rodilo je osam beba. Od srpnja do prosinca sedam sestara porodništva i jedna tehničarka postale su majke. Baby boomom su se pohvalile na Facebooku objavivši fotografiju na kojoj njih sedam pozira sa svojim bebama.

Bliske kolegice ugodno su se iznenadile kada su doznale da je 40-godišnja Susan Lentz trudna 18 tjedana. Pravi šok je uslijedio kada su se s istom vijesti ubrzo na poslu pojavile Rebecca Eggering i Sara Grotefendt.

“Na prvu smo mislile da je super što je grupa prijateljica trudna istovremeno. Kada se broj popeo na nas osam, shvatile smo da će nas nešto zauvijek vezati”, rekla je Grotefendt za časopis People koja je 24. listopada prošle godine rodila sina Holdena.

Lentz, koja je prva objavila trudnoću, rodila je kćer Annu Grace 25. srpnja.

“Bilo je uzbudljivo jer smo znale da će na svijet stići još toliko beba. Nismo mogli dočekati, ali su se polako rađale jedna za drugom”, prisjetila se Lentz.

Posljednja je rodila Michele Embick koja je dugo pokušavala ostati trudna. 19. prosinca 2018. na svijet je donijela kćer Charlotte Rose. 

“Vidjela sam da su one trudne i to mi je dalo nadu da će i meni poći za rukom. Kad je test za trudnoću konačno bio pozitivan, bila sam presretna. Tim više što sam sretnu vijest mogla podijeliti s toliko ljudi. Sve su mi kao obitelj. Kao da sam istovremeno bila trudna uz još sedam sestara”, otkrila je Embick.

Rebeca Eggering rodila je sina Daniela Johna 12. studenoga, a tjedan dana kasnije je Gwen Litteken postala majka djevojčice Charlotte Rose. Stavania Eggering rodila je u listopadu, a sestra Britaney u rujnu.

Pročitajte više