Beograđanku s bolesnim djetetom oduševio liječnik u Kninu: "To je primjer humanosti"

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

MARIJA J. iz Beograda s 11-godišnjim sinom je otputovala na ljetovanje u Knin. Kako piše Blic, smjestili su se kod rodbine u Kninu, a svakodnevno su odlazili na kupanje na Jadran. Nakon par dana uživanja u ljetnim radostima dječak se počeo žaliti na jake bolove u uhu. Ona je odmah posumnjala na upalu uha jer je satima ronio.

Uputila se do prve ljekarne, gdje je tražila antibiotik, ali su je odbili i uputili da se prvo javi liječniku u Šibeniku. Međutim, s obzirom na udaljenost od Šibenika, odlučila je iskušati sreću u Domu zdravlja u Kninu. "Sinu su se bolovi u uhu pojačavali pa sam se zabrinula. Čekaonica je bila skoro pa prazna, bilo je svega petero ljudi", ispričala je.

Zamolila je ljude da je puste preko reda da od medicinske sestre dobije informaciju može li liječnik uopće pregledati dječaka. Nakon što je objasnila situaciju i rekla da nema ništa osim srpske putovnice, uslijedio je šok.

Liječnik je oduševio

"Sestra mi je ljubazno rekla da ništa ne brinem i da će nas liječnik odmah primiti. Pregledao je mog sina, i to ne površno. Baš se posvetio traženju adekvatnog antibiotika. Čak je na internetu pretraživao koji je najbolji za malu djecu jer on u općoj praksi ipak najviše liječi odrasle. Na kraju mi je dao antibiotske kapi i točne upute kako da ih kapam sinu", prepričala je.

Pristup liječnika ju je oduševio.

"To je bio primjer ljudske humanosti i spremnosti da potpunom neznancu pomognu u nevolji. Zahvalna sam što takvih ljudi i dalje ima, a vjerujem da će ih biti sve više", zaključila je mama Marija.

Inače, RFZO (srpski Zavod za zdravstveno osiguranje) ima potpisane sporazume o pružanju hitnih medicinskih usluga s 20 zemalja, a među njima je i Hrvatska.

Pročitajte više