Bračni izazov: Želite li pokušati poboljšati svoj brak?

Foto: 123rf/Twitter

KOLIKO su društvene mreže grozne jer su toliko nerealne, toliko s druge strane na njima možemo vidjeti -

a) da nismo same
b) da možemo bolje
c) da uvijek negdje postoji neka ideja koju ćemo moći primijeniti i na svom životu.

E pa jedna takva ideja iznjedrila je nedavno. Nazovimo je Bračnim izazovom.

O njenu je nedavno pisala jedna od autorica na Scarry Mommy portalu, a kako piše - povod jednom takvom bračnom izazovu jedan je prilično globalan pojam.

Hajdemo to reći ovako: Svi mi živimo svoje živote u 100-postotnoj mjeri, a na društvenim mrežama objavljujemo čak i manje od 5 posto našeg života. Znate ono - prve korake, godišnjice, putovanja, uspjehe... No, čak i ako smo svjesni toga vrlo često (svi mi) uspoređujemo sebe i svojih 100 posto (sretnih i manje sretnih, urednih i manje urednih trenutaka) s pet posto nečijih savršenih trenutaka. Nije li tako?

Zato svjedočimo gomili statusa koji su često čak i preljigavi za žene koje su u braku već sedam-osam godina i nakon dvoje djece i svakakvih trenutaka i iskustava jednostavno okrenu očima kada nabasaju na "Uvijek ću te voljeti", "Ti si moja snaga", "Do neba i nazad", "Bljuv bljak i ostali izljevi, jer dok vi tako škicate u nečijih 5 posto života, vaš muž upravo češe onu stvar (nesvjesno) dok igra igrice, pas bljuje iza njega, a dvogodišnji blizanci guraju prste ravno u bljuvotinu. Ili tako nekako. I onda logično pomislite - moj brak je koma, moj muž je koma, gdje je nestala ona ljubav s početka priča jer bogami, tako prije nismo živjeli!

Ali jeste - možda s malo manje stresa i malo više slobodnog vremena zbog čega ste bile malo opuštenije i manje vam je smetalo njegovo češanje i ignoriranje svega što se događa oko njega (osim njemu važnih stvari.)



E pa ovo je ustvari priča ne o vama, već o vašim muževima i onome što oni moraju napraviti.
Sada možemo otkriti da se radi o viralnom izazovu za muževe - #LoveYourSpouse - svaki dan novi zadatak, ali eto, samo da znate, ako vaš suprug ne pristane na izazov neće se baš puno razlikovati od mnogih. Jednostavno - na njihovom Marsu nitko ih nikada nije naučio što sve žena treba da bi bila zadovoljna, jer tamo su naučili samo to da žena treba uvijek opslužiti prvo njih, a potom ih jednostavno ostaviti na miru. Mi s Venere ne razmišljamo tako, ali očito je da se nikada nećemo u potpunosti složiti oko toga što kome treba. Zaista treba.

Znate kako to znamo? Zato su muževi koji su pristali na ovaj izazov čak i tu uspjeli pokazati svoje "pravo lice" pa su tako na prvi dan izazova: Objavi jednu fotografiju gdje ste ti i tvoja žena zaista bili sretni - uspjeli objaviti svašta.


Okej, većina je podijelila svoje sretne trenutke, ali ima i onih čija sreća nema apsolutno nikakve veze s njihovom ženom. I tako je ovaj u početku ozbiljan projekt postao prilično neozbiljan, ali ako želite sudjelovati u njemu i vi kao žena - nije problem. Čak ga ne morate ni dijeliti na Twitteru. Neka ostane dio vaše virtualne priče, možda čak i samo vaše bračne priče. Jednostavno - postavite temu i nominirajte svog dragog da i on objavi sliku s istom temom. Možda ćete se na kraju samo nasmijati, a možda će i jednom i drugom dobro doći da se malo posvetite još jednom zajedničkom projektu, a koji nisu zajednička djeca.


Možda će vam čak i to što je vaš dragi odlučio jedan dio svoga dana provesti uz vaš projekt već biti dovoljan razlog da ga opet malo više zavolite. A usput možda i opet upoznate.

Predlažemo neke od tema:

1. Kada si bio(la) nasjretniji(a) sa mnom?
2. Kako voliš provesti trenutke sa mnom?
3. Što te čini nervoznim u našem odnosu?
4. Što bi htio (htjela) pod hitno promijeniti u našem dnevnom rasporedu?
5. Koje te navike najviše živciraju kod mene?
6. Što me kod tebe najviše ljuti?
7. Dan odmora - objavi što želiš, a da je vezano uz nas!


A kao što i sami znate, teško da ćete za sve te teme imati u pripremi savršenu zajedničku fotografiju, neki su u ovom izazovu posegnuli za citatima, pa mogu proći i oni - samo da ne bude prvi na kojeg nalete koji nema veze ni s njima, ni s vama, a ni s temom.

Neka vaš izazov počne!




Pročitajte više