Posjetite "Bolnicu za medvjediće" i oslobodite djecu straha od doktora i bijelih kuta

Posjetite "Bolnicu za medvjediće" i oslobodite djecu straha od doktora i bijelih kuta

Foto: Bolnica za medvjediće

 
EKIPA Medicinskog i Farmaceutsko - biokemijskog fakulteta u Zagrebu poziva roditelje da 22. i 23. lipnja posjete preslatku Bolnicu za Medvjediće na Zrinjevcu gdje će se klinci moći družiti te, ono što je najvažnije, otkloniti strah od doktora u bijelim kutama. 
 
To je problem s kojim se susreće veliki broj djece (i odraslih, zar ne?) pa su studenti spomenutih zagrebačkih fakulteta pokrenuli akciju da taj problem barem djelomično ublaže. Ako ga već neće uspjeti otkloniti do kraja. 
 
U suradnji s brojnim partnerima, pripremili su dvodnevni događaj usmjeren prvenstveno djeci predškolskog uzrasta i njihovim roditeljima i starateljima, kojim žele djecu osloboditi straha od liječnika i bijelih kuta općenito, omogućiti im da kroz igru prođu sve korake u procesu liječenja, ali ih i educirati o zdravlju, higijeni i ljudskom organizmu na zanimljiv i pristupačan način.

 
''Bolnica za medvjediće - Zrinjevac'' će se održati 22. i 23.06.2016. kod paviljona na Zrinjevcu, i trajati oba dana od 9 do 19 h, a detaljan program dodatnih radionica te više informacija o samoj akciji, kao i o studentskom projektu u sklopu kojeg se ovaj događaj organizira možete naći na njihovoj Facebook stranici
 
Ordinacija, kirurška sala, ljekarna i laboratorij specijalizirani posebno za mališane i njihove bolesne plišance, bit će otvoreni oba dana od 9 do 19 h.

 
A za sve roditelje i djecu koji žele naučiti nešto više o tijelu, zdravlju i zdravim navikama pripremili su i dodatne radionice prema sljedećem rasporedu:
 
Srijeda  22. lipnja
.
10.00 - 12.00 Šarene četkice za čiste i zdrave zubiće
14.00 - 16.00 Sapunčić - Kada, kako i zašto prati ruke?
17.00 - 19.00 Sekunde koje život znače - hitna stanja kod djece
 
Četvrtak, 23. lipnja
 
09.00 - 11.00 Sapunčić - Kada, kako i zašto prati ruke?
14.00 - 16.00 Medin zubić
16.30 - 18.30 Sekunde koje život znače - hitna stanja kod djece
18.30 - 19.00 Iznenađenje od sapunice – veliki baloni za naše malene

 
Naći će se mnogo zanimljivih i korisnih stvari za one najmanje, što će biti idealna prilika da im se još čvršće usade dobre navike. Znamo svi da djeca sasvim ozbiljno shvate savjete kada im ih daju neke druge "velike" osobe, a posebno kroz ovakav zabavan način. 
 
I obavezno ponesite kojeg medvjedića da ga studenti i sve ostale doktorice Pliško - izliječe. 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara