Brza delicija: Zapečeni ravioli u umaku od rajčice

123RF

ZA pripremu ovog brzog i jednostavnog jela koriste se ravioli i drugi tipični talijanski sastojci.

Sastojci:

150 g špinata

maslinovo ulje

glavica luka

dva češnja češnjaka

500 g umaka od rajčice

dvije žlice mascarponea

100 g cherry rajčica

svježi bosiljak

250 g raviola

20 g naribanog parmezana

Priprema: 

Očistite špinat, zakuhajte vodu u loncu te ga kuhajte par minuta. Stavite sa strane da se dobro ocijedi.

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.

Na maslinovom ulju dinstajte sitno nasjeckan luk dok ne omekša. Dodajte češnjak. Nakon minute ubacite umak od rajčice, mascarpone, cherry rajčice i špinat pa dobro promiješajte.

Uklonite s vatre, dodajte bosiljak i raviole, sol i papar. Promiješajte pa stavite u zdjelu za pečenje. Zapecite 20 minuta, posipajte parmezanom i vratite u pećnicu na još pet minuta.

Dobar tek!

Pročitajte više