Dječak (1) jede poput vegana, njegova mama tvrdi: Nikad nisu premladi za to

MAMA veganka Annabel Fenwick Elliott godinama ne jede meso i ostale proizvode životinjskog porijekla, a istome uči i svog jednogodišnjeg sina Jaspera. Kako prenosi New York Post, obećala je da će ga odgajati na strogoj dijeti biljnom hranom te da hrana omiljena djeci poput sladoleda ili slatkiša ne dolazi u obzir.

Naime, prehrana njezinog dječaka sastoji se od zobenih pahuljica, jogurta na bazi kokosa, raznog povrća, slanutka, graha, majčinog mlijeka i dodataka prehrani koji su sigurni za bebe. Iako je svjesna da pedijatri najvjerojatnije neće poduprijeti njezinu odluku, tvrdi da za to ne mari.

''Veganska prehrana je meni promijenila život i želim tako odgajati i svoju djecu. Mislim da nikad nisu premladi za to da budu vegani, što god struka govorila'', rekla je ova mama koja priznaje da je okolina često osuđuje zbog ovakve prehrane.

''Ljudi oko mene uglavnom se ne slažu s tim da Jasperu dajem samo vegansku hranu, ali nije me briga. Ja vjerujem da je to dobra odluka, nikad nije bio bolestan i razvija se kao i njegovi vršnjaci. Bit će vegan sve dok ne bude dovoljno star da sam odlučuje što želi jesti, ja ga ni na što ne mislim prisiljavati'', dodala je Annabel.

Pročitajte više