Dječak skupljao boce kako bi zaradio novac za nadgrobni spomenik prijatelju

Foto: Facebook

12-GODIŠNJU Kaleb Klakulak i Kenneth Gross su od 2. razreda osnovne škole bili najbolji prijatelji. Nažalost, njihovo prijateljstvo je prekinula okrutna bolest, odnosno Kennethova smrt u svibnju.

Dječaku je dijagnosticirana leukemija i nakon nekoliko operacija i kemoterapije je izgubio bitku. Umro je od zatajenja srca, piše Detroit News.

Dječak je pokopan na groblju u Detroitu, međutim njegova obitelj si nije mogla priuštiti nadgrobni spomenik.

Mali Kaleb je odlučio zaraditi novac i urediti posljednje počivalište svog najboljeg prijatelja. Počeo je skupljati lišće po gradu i skupljati boce kako bi prikupio sredstva, a otvorio je i stranicu za donacije. Cilj mu je bio prikupiti iznos od 2500 dolara, a kada ga je ostvario, višak novca donirao je obitelji koja se još oporavlja od gubitka sina.

“Volim Kennethovu majku. Bio sam tužan jer si nije mogla priuštiti nadgrobni spomenik. Želio sam da ljudi mogu pronaći grob kad požele posjetiti mog prijatelja”, izjavio je Kaleb.

U prikupljanju sredstava plemenitom dječaku je pomogla i majka koja je putem Facebooka zamolila prijatelje i poznanike da njenom sinu daju višak boca ili posao kako bi zaradio koji dolar.

“Mislim da je ovo pomoglo i Kalebu da se oporavi od gubitka prijatelja. Moj sin mu je bio sličan. Bili su kao braća”, komentirala je LaSondra Singleton, majka preminulog dječaka i zahvalila mu na svemu što je učinio za njenu obitelj.

Pročitajte više