Djecu plaćate za obavljanje kućanskih poslova? Evo zašto to ne biste trebali raditi

Foto: Shutterstock

STRUČNJAKINJA za roditeljstvo Lisa Bunnage na svom TikTok profilu s 505 tisuća pratitelja često dijeli savjete. Nedavno je postala viralna s videom u kojem je pozvala roditelje da prestanu davati svojoj djeci džeparac za obavljanje kućanskih poslova.

"Nikad ne biste trebali plaćati svoju djecu da pospremaju za sobom. Stvari poput pospremanja odjeće spadaju u ono što bi ionako trebali raditi", istaknula je.

Međutim, vjeruje da je džeparac nešto što djeci treba davati jer će tako naučiti upravljati novcem i trošiti ga odgovorno. Bunnage je svoju djecu počela učiti važnosti upravljanja novcem već u dobi od tri godine.

"Djeca imaju pravo glasa u tome što će kupiti, ali ne mogu samo uzeti 100 dolara i nakupovati slatkiše. Moraju doći k meni i reći mi što žele kupiti. Naučili su razlikovati što im treba, a što ne. Drugim riječima, znaju svjesno trošiti, shvaćaju i poštuju novac", zaključila je.

@bratbustersparenting Keep allowance and chores separate. #allowance #chores #parentingteens #parents #parenting #parentingwisdom #teenagers #parentingstyle #parentingstyles #behaviormanagement #parent #parentadvice #parentingadvice #howtoparent #tipsforparents #calmleadershipparenting ♬ original sound - BratBusters Parenting

 

Pročitajte više