Druženje na otvorenom: savjeti za savršenu vrtnu zabavu

Foto: Press

TOPLO vrijeme i dugi dani jednostavno pozivaju na druženje na otvorenom, a sigurno nema boljeg mjesta za to od vašeg vrta! Neovisno o tome jeste li već priređivali vrtne zabave ili se tek u tome želite okušati, u nastavku smo vam pripremili neke savjete kako da ona ispadne savršena.

Neka namještaj bude udoban

Bez obzira na to koliko mjesta imate u svojem vrtu, u njemu morate imati udobne vrtne stolice i stol kako bi svaki gost imao mjesto za sebe i odlaganje pića. Naravno, na stolu možete poslužiti i neke grickalice ili drugo jelo, ovisno o vrsti zabave koju priređujete. I ne zaboravite na udobne jastuke i pokrivače kada se pojavi ugodan ljetni povjetarac!

I atmosfera neka bude ugodna

Posebnu čar večernjim zabavama daje prigušeno svjetlo, tako da u svoj vrt postavite ukrasne lampice ili LED baklje koje će mu dati savršenu razinu osvijetljenosti, a istovremeno osiguravati ugodnu atmosferu. Ako imate problema s insektima, nabavite mirisne svijeće s aromom citrusa koje će ih otjerati, a vama pružati ugodan miris.

Pobrinite se za hranu i piće

Hoćete li posluživati samo piće ili je i večera dio zabave? Nabavite dovoljnu količinu pića i hrane za sve goste i nikako nemojte zaboraviti na led. Isto tako, potražite primjerene čaše i set za posluživanje kako bi vaša vrtna zabava zaista bila posebna. Ako niste skloni kuhanju, tada naručite ukusnu hranu iz dostave i ostavite si vrijeme za druženje s dragim ljudima.

Ne zaboravite na glazbu

Neovisno o tome koji je vaš glazbeni ukus, zabava bez muzike nije prava zabava. Dok će nekima biti dovoljan mobitel s kojeg mogu puštati glazbu, drugi će se pobrinuti za kvalitetne zvučnike iz kojih će odzvanjati njihove omiljene melodije.

A što je s vrtom?

Na kraju, prije nego počnete pripremati svoju vrtnu zabavu, posvetite malo pažnje svojem vrtu. Treba li odrezati uvelo cvijeće, pokupiti suho lišće ili iščupati korov? Iako većina gostiju nije došla kako bi ocjenjivala vaš vrt, pobrinite da se izgleda prekrasno kako bi to bila tema za razgovor u kojem ćete uživati, a ne onaj koji ćete cijelu večer pokušavati izbjeći.

Pročitajte više