Emotivno pismo drugom djetetu: "Vidjet ćeš me u mom najgorem izdanju"

Foto: 123RF

MNOGE žene u drugoj trudnoći iskuse isti strah - onaj da drugo dijete neće moći voljeti kao prvo. Upravo o tome je progovorila i blogerica Louise Pentland koja je podijelila strahove s kojima se suočila, ali i potaknula druge mame da progovore o temi o kojoj većina šuti.

Činjenica je i da postoje stvari koje vas može naučiti samo drugorođeno dijete, a o svom iskustvu je u emotivnom pismu pisala i majka dvoje djece, Kelsey Cadger.

No, nešto drugačiji tekst o drugom djetetu objavljen je na portalu Her View From Home, a napisala ga je Malia Garcia. Naime, ona je pismo svojoj drugoj kćeri napisala dok ju je još uvijek nosila u utrobi.

"Draga moja djevojčice broj dva, 

pokušavam ovo pismo napisati već nekoliko tjedana, razmišljajući o onome što ti želim reći i razmišljam o tome kako to najbolje učiniti. Počinjem prihvaćati činjenicu da će mi, bez obzira što napišem, nešto nedostajati", započela je svoje pismo te je svojoj kćeri poručila kako je previše voli da bi to mogla izraziti riječima.

"Tako sam sretna što ću te moći gledati oči u oči; što ću te moći pogledati u oči i zapamtiti sliku tog dragocjenog bića koje se oblikovalo u meni posljednjih devet mjeseci. Zaista je čudo, jedno od najvećih, ne samo gledati svoje dijete kako raste, već i osjetiti to", napisala je.

Poručila joj je da jedva čeka otkriti njezin karakter, ali i učiti je o povijesti njihove obitelji.

"Ući ćeš u obitelj s toliko ljubavi, ljubavi toliko velike i bezuvjetne. Tata je najbolji čovjek kojeg ćeš ikad poznavati, a njegove ruke i ramena bit će tu da te zaštite ,da bude snažan za tebe i nježno te drži kad god to zatrebaš. Tvoja sestra je živahna djevojčica s velikim srcem i živahnim duhom. Ne može dočekati da joj sjedneš u krilo. Ona će ti biti vodič, učitelj, utjeha i prijatelj", opisala je ova mama situaciju koja će dočekati njezinu nerođenu djevojčicu.

Dotaknula se i same sebe. Priznala joj je da je majčinstvo puno teže nego je to zamišljala te da će često svakodnevne obaveze, poput održavanja kuće čistom, dovode do ruba.

"Bojim se da će postojati trenuci kada ću plakati pred tobom i kada ćeš me vidjeti kako se slamam pred izazovima majčinstva. Bojim se da ću nekako iznevjeriti tebe i tvoju sestru, a da ćeš ti odrasti želeći da sam bila drugačija mama. Biti roditelj puno je zastrašujuće nego što sam ikad mislila da će biti", priznala je, ali i naglasila da se nada da će uspjeti ostati smirena, da će biti strpljiva te da će biti maksimalno uključena u živote svoje djece.

"Znam da ću raditi pogreške, imat ću dobre i loše dane i vjerojatno ćete me vidjeti u mom najgorem izdanju, ali ti, slatka djevojčice, bit ćeš glavni dio onoga što me inspirira da budem najbolja verzija sebe", poručila joj je.

Pročitajte više