Evo zašto je silno važno dobro poznavati osobu koja vam čuva djecu

Foto: Facebook

IAKO SVI mi mislimo da nekoga dobro poznamo, no kada su u pitanju djeca i osobe kojima ćete povjeriti tu brigu oko čuvanja vašeg djeteta tada opreza zaista nikada nije dosta. Jer iako možda znate štošta o osobi koja vam i sada čuva dijete, možete li biti sto posto sigurni da vas neće dočekati situacija kakva je dočekala roditelje ovog malog djeteta? 
 
Tužna je ovo priča bračnog para iz Oregona - Alicie Quinney i Joshue Marburyja koji se nakon radnog dana vratili kući gdje su ih trebala dočekati nasmiješena lica njihove djece i babysittera koji ih je čuvao. No, umjesto te idile dočekao ih je prebijen najmlađi sin koji je tiho jecao u kutu svoje sobe, preplašena djeca i babysitter koji je bezbrižno spavao na kauču. 
 
Roditelji su iste sekunde pokupili djecu te se zaputili u bolnicu gdje su muškarca koji je trebao čuvati njihovu djecu prijavili policiji. 

Najviše je stradao maleni jednogodišnji Jacob koji je ima veliku masnicu na oku i brojne druge vidljive ozljede učinjene rukom, a najžalosnije od svega jest to da je dotični muškarac puna dva mjeseca nakon prijave policiji slobodan, kao da se ništa nije ni dogodilo. 

Roditelji su logično frustrirani cijelom tom situacijom, nemoćni su pred zakonima koji bi trebali štiti male i nemoćne pa su se stoga sa svojom pričom obratili društvenim mrežama gdje su, ako ništa drugo, dobili enormnu podršku običnih ljudi. 

"Posebno smo jadni zbog toga što se ovako nešto može opet dogoditi, a da nitko prije toga ne reagira. zapravo, kako smo nedavno doznali, cijeli je slučaj odbačen unatoč tome što je ta osoba pred nama priznala da je kriva, da je on to doista napravio. No, unatoč priznaju i dokazima do uhićenja nije došlo. Policija je prvo govorila da prvo trebaju organizirati saslušanje na kojem će sudac izreći krivnju, da bi ga uopće mogli uhapsiti, a nakon svega doznajemo da je slučaj odbačen. Znate li zašto? Zato što dijete koje je prebijeno, a riječ je o jednogodišnjoj bebi, ne može sudu reći da je to baš ta osoba koja ga je pretukla. Zamislite vi tu logiku pravosuđa", ogorčeno je komentirao otac Joshua dodajući da je sto posto siguran da se tako nešto ne bi dogodilo njemu kada bi primjerice na ulicu udario nekoga u lice. Vjerujem da bi u tom slučaju policajci odmah došli na mjesto događaja i bez puno priče stavili mi lisice i poslali me u pritvor."



Liječnici su inače još na prvom malenog Jacoba ustanovili da njegove ozljede nisu bile strašno velike, ali se radi o mjestima na glavi zbog kojih je to dijete, da je još jače udareno, moglo imati kobne posljedice. Mogao je i umrijeti i pitanje je bi li policija i onda reagirala isto. 
 

Pročitajte više