Fenomenalna ideja za uređenje dosadnih interijera

Foto: Pinterest

AKO NEMATE ideju kako dosadnjikavi, monotoni interijer pretvoriti u prostor koji će biti originalan, zabavan, maštovito poticajan, slobodno posudite ovu stočkanu ideju koju možete složiti baš onako kako vama paše. I to ne mora biti naporan, samotan, prljav posao kako to obično biva kada se uhvatite bojanja stana. 
 
Jednostavno dajte djeci da se zabave i imajte povjerenja u njihovu maštu. 
 
To su obične naljepnice u boji kakve možete nabaviti u trgovinama za uređenje domova, ili, još jeftinije, kupiti role naljepnica te ih ili strojno date izrezati ili se koji dan pozabavite sami tim poslom. Ne kažemo da će baš sve biti super lako i brzo, ali rezultat stvarno može biti i više od vau efekta. 



 

 
Ovo je inače ideja najslavnije ljubiteljice točaka na svijetu - velike japanske umjetnice Yayoi Kusame, 88.-godišnje kraljice točaka koja je, ako to niste znali, 2014. godine proglašena jednom od najvećih umjetnica na svijetu. Osim što privlači milijune posjetitelja na svoje izložbe, često "točka" i slavne gradove pa su se tako njena djela mogla vidjeti u brojnim eksterijerima od New Yorka, Tokija... 



88. godišnjaYayoi Kusuma u svom elementu

Za ovu prigodu koju predstavljamo umjetnica su bila djeca - od malih do malo većih koji su imali slobodne ruke, veliki bijeli prostor i gomilu naljepnica. Ono što su napravili na kraju, priznajemo, izgleda pomalo kaotično, ali ako vam se ideja sviđa, slobodno možete svom djetetu malo ograničiti količinu naljepnica ili im dati naputak gdje ih hoće, a gdje neće lijepiti. 
 
Prostora im sigurno neće nedostajati jer ako samo uzmete kvadraturu zidova, stropa, podova, pokojeg ormara, kreveta, lustera... imate apsolutno dovoljno površina kojima ćete dati novo ruho, jednostavno prikriti nedostatke (mrlje, šarotine, rupice) i dobiti interijer koji će biti apsolutno vaših ruku djelo. Vaših i dječjih naravno - na čast i ponos njihovoj mašti. 

 

Pročitajte više