FOTO Što fali domaćim rođendanskim tortama, zar moraju biti baš savršene?

Foto: Instagram

NEĆEMO puno polemizirati niti se upuštati u istraživanje kakve torte najčešće budu glavne zvijezde rođendana vaše djece, već ćemo se poslužiti slikom i prikazati da domaće ne mora nužno biti loše. 

Odnosno...hm... možda je bolje da ipak kažemo - glavno da se mama potrudila.  A kako torta izgleda ma to djeca uopće neće ni zamijetiti. 

Pred vama je jedna smiješna galerija torti pronađenih na Instagramu. Vjerujemo da takvih uradaka ima na tone i da su sve one manje više (ne)savršene, no baš nas to dovodi do pitanja. Pa zar i te torte baš svaki put moraju biti kao naslikane. Zar mama više nije dovoljno dobra slastičarka koja će iz čiste ljubavi prema svom djetetu uzeti slobodno popodne da svom slavljeniku složi finu i ukusnu tortu? Danas je to postalo malo out, zar vam se ne čini? Kao da svako dijete, čak i ono koje još ne zna pričati i apsolutno ne zna nikakvu razliku između Captain Americe i Pokoja - mora imati savršenu tortu s cijelom animiranom bagrom s potpisom i da im pritom nijedna dlaka od šećera ne bude na krivom na mjestu. 

Da pitate djecu (malo veću), njima je važno što će biti na torti, ali kako će to nešto izgledati, to je čini se važno samo mamama i tetama koje će dobro naplatiti svoje slatko remek djelo. Da se razumijemo, nije lako biti potpuni amater i natjecati se s profesionalcem u izradi savršeno oslikane (i izmodelirane) torte, ali mora li baš svako dijete za svaki svoj rođendan dobiti još i tako nešto na poklon. Jer ako uzmemo u obzir sve druge rođendanske troškove (čak i ako ne slavite u igraonici) suma vrtoglavo raste, a jedan od najvećih troškova u komadu sigurno je upravo ta torta koja doslovno služi samo za slikanje. Jer i ove druge koje vam predstavljamo sigurno su jednako fine, a vjerujemo da će mamu malo manje zaboljeti želudac kada dijete ovakvo domaće remek djelo rasturi u sekundi. 

Zato drage mame ako ste i vi baš ovako vične savršenom izgledu rođendanskih torti, bez brige - kao što vidite niste jedine. Možda niste savršene slastičarke, ali ste malo više savršene mame jer vam ni ove godine nije i neće biti teško zasukati rukave i svom djetetu napraviti jednu ovakvu ljubavnu stvar. U kojem god obliku ta ljubav bila. 




















A neke su navodno napravljene samo zato da dijete odmah gurne svoje ručice u nju :D 
 
  
 
 

Pročitajte više