Jesu li muškarci podrška ženama nakon poroda? Pogledajte rezultate Indexove ankete

Foto: Shutterstock

Korisnike TikToka oduševio je videozapis tate Edgara Diaza, koji pomaže svojoj supruzi Iris nakon poroda. Par je snimio video u kojem pokazuje kako se Edgar brine i pomaže Iris, a komentari ispod snimke od šest milijuna pregleda pokazali su da nisu sve žene doživjele takvo iskustvo. 

Odlučili smo saznati kakvo su iskustvo doživjele čitateljice Indexa. U anketi smo ponudili četiri odgovora, a jedan je dobio više od 50 posto glasova. Sveukupno vas je glasalo 1463, a najmanje je bilo glasova za tvrdnju "Nisam tražila njegovu pomoć", svega šest posto. Na trećem mjestu sa 16 posto nalazi se odgovor "Ne, nije mi pomagao", dok je na drugom mjestu "Pomagao mi je samo ako sam ga zamolila" s 20 posto glasova. 

Odgovor "Da, stalno mi je i oko svega pomagao" dobio je 58 posto vaših glasova. To pokazuje da su partneri čitateljica Indexa većinom bili njihova podrška i pomagali im u svemu što su trebale.

@datdiazcouple Day 3 of her Post Partum recovery. We have the babies 1st doctors visit today. Taking care of everything so she can focus on herself and baby. #baby5 #datdiazcouple #babygirl #pregnanttiktok #postpartum #labor #healing #wife #husband #couplestiktok ♬ Love - Revember

S pozitivnim rezultatima ankete slažu se i komentari na društvenim mrežama, u kojima su se javile žene i muškarci koji su podijelili mišljenje o ovoj temi. 

"Naravno, sve što je mogao, pomogao mi je. Rodila sam carskim rezom i sve je radio da meni bude lakše", "To je pravi muž, tako i treba. I meni je moj muž pomogao", "Uvijek sve skupa radimo i pomaže mi kad ja ne mogu nešto, ne samo tada", "Tako bi trebao svaki partner biti podrška u svemu, tako bi trebala izgledati veza ili brak. Lijepo je vidjeti da ima još takvih muškaraca, svaka čast čovjeku!", neki su od komentara čitateljica Indexa. 

U komentarima su se javili i čitatelji koji su istaknuli da su u svakom trenutku pomagali svojim partnericama jer to tako i treba biti. 

"Pa to je normalno i tako treba", "To je pravi primjer čovjeka i muža, svaka čast", "Bio sam prisutan porodu. Bio sam joj tata podrška pa kako ne bih i nakon izlaska iz rodilišta. Kukavice bježe od toga. To nisu frajeri kako si umišljaju", "Naravno da sam pomogao svojoj ženi. To mi je pod normalno. Samo kukavica bježi od odgovornosti", "To bi trebalo biti pod normalno", neki su komentari čitatelja Indexa. 

Iako je većina čitateljica podijelila svoja pozitivna iskustva, javile su se i one koje tako nešto nisu doživjele. 

"Ni pomislio, a kamo li pomogao! Još kaže: 'Napravi sve, pa lezi'", "Nikad ništa nije pomogao nakon poroda, a ni oko djece", "Svaka čast muškarcima koji pomažu svojim suprugama, skidam kapu i divim vam se. Ja je nisam imala", "Kamo sreće, nije i neće. Drago mi je da su mnoge druge žene bile sretnije i pametnije nego ja", "Ne! Zato je bivši", nekoliko je loših iskustava čitateljica. 

Pročitajte više