Liječnica u BiH tražila 500 KM za carski rez, muž rodilje objesio je na vješalicu

Foto: Shutterstock

ISPOVIJEST jedne majke, koja je zamalo izgubila svoj život i bebu, potresla je Bosnu i Hercegovinu. Jabuka.tv objavila je njezino svjedočanstvo o tome kako joj, dok se borila za život, liječnica nije htjela napraviti carski rez dok joj se ne plati 500 konvertibilnih maraka ili 2000 kuna. 

"Nakon godina borbe s neplodnošću konačno smo uspjeli u namjeri da postanemo roditelji. Trudnoća je prošla odlično i jedva smo čekali da porod počne. Odlučili smo da će suprug biti sa mnom na porodu i činilo se da će sve biti savršeno. Nakon prijema i početka trudova počela sam se otvarati, ali porod nije išao u očekivanom smjeru", ispričala je majka, koja je rodila u jednom od najvećih rodilišta u BiH.

Njezinom suprugu nitko se satima nije obraćao, a onda mu je prišla doktorica i rekla da će njegovu suprugu ipak poroditi carskim rezom.

"Rekla je da moram na carski rez, ali da se šefica smjene, viša doktorica, sve pita i da me neće voditi na carski rez dok joj ne plati 500 KM", nastavila je svoju ispovijest.

To se dogodilo oko 12:15, do 16:30 nitko nije ušao u sobu u kojoj je žena ležala. 

"Ja sam jaukala od bolova, on mi je pomagao da ustanem, masirao me. Bili smo doslovno prepušteni sami sebi. On je vidio da me gubi jer sam sve češće padala u san. Izašao je iz sobe i krenuo tražiti liječnicu koja me ne želi odvesti na carski rez", dodala je.

Umjesto da joj uruči kuvertu, liječnicu koja je odbila napraviti carski rez zgroženi suprug rodilje je s kaputom doslovno objesio na vješalicu.

Trenutak je to koji je zapamtilo cijelo rodilište koje je tog dana dežuralo. Zaboravljena je kuverta i počelo je spašavanje majke i bebe, a slučaj nitko nije zaboravio. Ispostavilo se da je carski rez napravljen u posljednjem trenutku. Cijelu ispovijest pogledajte u nastavku.

Ova priča jedna je od mnogih koje su podijelile hrabre majke iz cijele BiH u sklopu projekta udruge Baby Steps, koji se provodi kroz Podršku građanima u borbi protiv korupcije, koju financira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID).

Pročitajte više