Lijena djeca štete svom zdravlju

Foto: Instagram

JESTE li ikada pomislili da lijenost može štetiti zdravlju ili je to samo jedna karakterna crta koja je benigna kao i sve ostale?

U krivu ste ako ste mislili da je vaše lijeno dijete jednostavno takvo i da u tome nema baš ničeg lošeg, ali znanost je ipak došla do malo drugačijeg odgovora. A on malo zabrinjava, jer kaže da lijena i nedovoljno aktivna djeca znaju prilično štetiti svom organizmu, a prave se posljedice vide kasnije u životu.

Zaključili su to britanski znanstvenici na temelju proučavanja 3500 klinaca, a jedan od rezultata posebno je razočaravajući.

Oni su mjerili aktivnost te djece, a porazno je da čak polovica njih tijekom dana uopće ne hoda, osim ono malo koraka po kući.

Sve je i manje djece koja se bave sportom, a sve više djece, što je dokazano već toliko puta koja se bore s kilogramima te im zbog toga prijete sve brojniji zdravstveni rizici.

Prevencija pretilosti je ključ za njihovo kasnije bolje zdravlje, ali ako će se lijenost djeteta tolerirati kao ne-štetna karakteristika, ovaj će problem biti još i veći.

Djeca bi po prirodi trebala biti aktivna i zato im nemojte tolerirati njihovu lijenost. Uostalom, ona je čest izgovor djeteta samo da bi još moglo biti pred ekranom.

Pročitajte više