Ljudi doniraju mlijeko bebi čija je majka umrla nakon što je oboljela od covida-19

MEGAN RICHARDS imala je 32 godine kad je umrla prošlog mjeseca od komplikacija s covidom-19, ostavivši supruga i šestero djece: petero je njeno, a jedno suprug ima iz prethodnog braka. Jedna od stvari koje je najviše željela za svog sina, 5-mjesečnog Mylesa, bila je da mu osigura majčino mlijeko do njegovog prvog rođendana, piše ABC News.

"Bila je savršena majka. Sve što je radila bilo je za djecu", rekao je Michael Richards o pokojnoj supruzi. "Odgađali smo odmore i spojeve kako bismo mogli više vremena provoditi s djecom."

Njezina obitelj je nakon njene smrti pokrenula inicijativu kojoj je svrha ispunjenje njene velike želje, prikupljajući donacije majčinog mlijeka. "To je bila jedna od stvari koje je najviše željela za bebu, a njoj je bilo važno, pa je bilo važno i meni", rekao je Michael.

"Čak i kad se razboljela i pokušavao sam je zadržati u krevetu i samo je natjerati da se odmori, razgovarao sam s njom o tome da je možda vrijeme da se prestane izdajati, a ona je odbila."

Majke diljem zemlje pokušavaju pomoći u ostvarenju tog cilja

Obitelj iz Oak Grovea u Missouriju dosad je prikupila gotovo 12 litara doniranog majčinog mlijeka i donirani zamrzivač za njegovo pohranjivanje. Procjenjuju da će im trebati oko 256 litara do Mylesovog prvog rođendana sljedećeg srpnja, tvrdi Brittany Eppenauer, sestra Megan Richards.

Brittany predvodi akciju za donacije i rekla je da je primila gotovo 300 e-mailova od žena koje su pokazale želju donirati svoje mlijeko.

"Prva donacija koju smo zaprimili došla je od žene po imenu Megan", rekla je Brittany. "Oduševljava nas da je drugim majkama toliko stalo do toga da ispunimo želju moje sestre."

Cijela obitelj bila je zaražena

Michael Richards rekao je da su on i njegova supruga te svih šestero djece zarazili covidom-19 sredinom studenog, a većina njih je imala samo blage simptome. Myles je morao biti liječen u bolnici zbog dehidracije, ali se brzo oporavio. 

Megan Richards, koja nije bila cijepljena, pogoršalo se stanje i morala je biti odvezena u bolnicu kolima hitne pomoći 14. studenoga, kaže njen suprug.

"Izašao sam da nazovem hitnu, a kad sam se vratio, Megan je ležala na podu dnevne sobe", rekao je. "Naša najstarija kći mi je rekla da je ustala i rekla da se ne osjeća dobro i da se onesvijestila."

Liječnici su prvotno smatrali da će se oporaviti

U bolnici je liječena od dehidracije i dijagnosticirana joj je upala pluća uslijed covida-19, ali se očekivalo da će se brzo oporaviti, tumači Michael.

Sutradan je rekao da su ga iz bolnice nazvali da se stanje njegove supruge pogoršalo. Kad je stigao u bolnicu, obaviješten je da joj se nakupila tekućina oko srca, a liječnici su je u tim trenucima oživljavali. Umrla je kasnije tog dana.

I suprug Michael i sestra Brittany rekli su da sada pokušavaju popuniti prazninu koju je ostavio gubitak Megan, koju Brittany opisuje kao "jednu od najboljih mama."

"Rođendan moje nećakinje bio je 1. prosinca i bilo je potrebno osam odraslih osoba da naprave ono što je ona sama mogla napraviti u organizaciji rođendanske zabave", rekla je Brittany. "Ne znamo kako popuniti tu prazninu, ali pokušat ćemo."

Pročitajte više