Mama iz Malezije pokazala kako izgleda ustanova za postporođajnu skrb: Ovo je sjajno

Screenshot: TikTok

Rađanje djeteta može izazvati niz snažnih emocija, od uzbuđenja i radosti do straha i tjeskobe, a može rezultirati i baby bluesom ili čak postporođajnom depresijom. To su stanja koja mogu zahvatiti svaku rodilju, bez obzira na to koliko godina ima i koliko djece. Klinika Mayo navodi da simptomi postporođajne depresije obično uključuju promjene raspoloženja, napade plača, tjeskobu i poteškoće sa spavanjem.

Iako je postporođajna depresija u mnogim zemljama još uvijek tabu tema, novopečene majke u Maleziji imaju mogućnost dobiti adekvatnu pomoć u prvim tjednima majčinstva, zahvaljujući najsuvremenijim objektima dizajniranim za mame i bebe.

Jedna je mama podijelila svoje iskustvo nakon boravka u ustanovi za postporođajnu skrb u Maleziji.

"Odmah nakon što sam rodila, odlučila sam ostati u postporođajnoj ustanovi. To je kao hotel za bebe i mlade mame. Ovdje su liječnici, medicinske sestre i savjetnici, tako da se većinu vremena netko brine o bebi", otkrila je.

@morinovicah1 📍 Paramount Postpartum Care I really enjoyed my stay at the postpartum care facility. It really gave me time to learn, heal and recuperate after giving birth to my new born - especially as a first-time-mom. ❤️ #newborn #momsoftiktok #postpartumcare #tiktokmalaysia #Post#Post Partum Malaysia ♬ Love-raising feelings-warm and painful piano string music(877304) - Tomoyuki Minagare

Majka je na TikToku pokazala kako izgleda dan u takvoj ustanovi. Dan je započela doručkom u krevetu, a onda se uputila na edukaciju o pravilnoj njezi beba. U centru postoje i različite radionice, postnatalna joga i druge aktivnosti u koje se majke mogu uključiti kako bi se opustile i zaokupile misli.

"Zapravo, dobivate priliku da se oporavite i odmorite dok znate da je vaša beba u sigurnim rukama", zaključila je.

Video je oduševio mnoge žene koje apeliraju na otvaranje ovakvih centara i u drugim zemljama svijeta.

"Ovo je sjajno za mame", "Svaka čast, izgleda predivno", "Mislim da je ovo idealan način da majke nauče uživati u majčinstvu", neki su od komentara.

Pročitajte više