Mama objavila fotografiju opranog posuđa: ''Ovako izgleda depresija''

Foto: Facebook

SVI se ponekad osjećaju loše. Obiteljske i poslovne obveze i osobni problemi najčešće su uzrok nezadovoljstva. Ako taj osjećaj ne nestaje, može ukazati na depresiju koja se opisuje kao poremećaj raspoloženja koji može utjecati na osjećaje i razmišljanje, ali i svakodnevne aktivnosti poput spavanja, obavljanja zadataka i prehrane.

Iako je riječ o uobičajenom poremećaju, još uvijek se o depresiji ne govori dovoljno. Zato je Brittany Ernsperger na Facebooku odlučila objasniti kako se osjeća. Objavila je fotografiju opranog posuđa i napisala: ''Ovako izgleda depresija.''

Pojasnila je da više od dva tjedna nije prala posuđe. 

''Prije tri dana sam sjela na pod u kuhinji, gledala u suđe i plakala. Znala sam da ga moram oprati i htjela sam. Ali depresija me svladala. Kao da sam bila u crnoj rupi'', pojasnila je.

Danima je prolazila pokraj prljavog posuđa i govorila si da će ga oprati, ali nije imala snage. Osjećala se bezvrijednom, glupom i lijenom.

''Svaki dan je bilo tako. Dodajte na to tjeskobu. Bojala sam se da će me suprug ostaviti jer sam lijena. Bojala sam se pustiti ljude u dom da ne misle da sam prljava. Osjećala sam se loše jer treću noć zaredom nisam imala čisto posuđe u kojem bih djeci mogla skuhati večeru pa su ponovno jeli pizzu'', napisala je.

Ipak, najgore joj je bilo što je isti problem imala i s prljavim rubljem, čišćenjem i drugim svakodnevnim zadacima u kući.

''Odijevanje, tuširanje, četkanje zubiju, sve je bilo noćna mora. Niste slabi. Bili ste dugo snažni, prošli kroz puno toga i vaše tijelo sada treba odmor'', poručila je.

Ernsperger je osvojila simpatije brojnih korisnika Facebooka koji su njenu emotivnu objavu podijelili 333 tisuće puta.

Pročitajte više