Mama otkrila kako je svoje blizance navela da prespavaju noć bez drame

Foto: Facebook/ FAMILY LOCKDOWN TIPS & IDEAS

KADA razmišljamo o roditeljstvu, svi imamo različita očekivanja. No, većina roditelja bi se složila oko jedne stvari - maštaju o tome da njihova djeca spavaju cijelu noć.

Zato umorni roditelji često isprobavaju različite trikove kako bi svoje male nespavače potaknuli da ipak zaklope oči i odmore se, a čini se da je jedna mama osmislila pametan sustav nagrađivanja, koji stvarno djeluje.

Kako je otkrila na Facebooku, njezini petogodišnji blizanci gotovo nikada nisu umorni i odbijaju spavanje, a uz to se i vrlo rano bude. Zato je na papiru uz njihova imena te dane u tjednu nacrtala tužni i sretni emotikon.

"Ako u cijelom tjednu dobiju samo sretne emotikone, dajem im po 2 funte da ih potroše na poslastice", objasnila je kako ovaj sustav funkcionira.

Svakog jutra dopunjavaju tablicu prema tome koliko su dobro spavali s ciljem da tijekom tjedna dječaci dobiju sedam smajlića - što ukazuje na čvrst san, piše The Sun.

Mama je također pitala druge roditelje u koliko se sati njihova djeca bude, otkrivajući da se dječaci svakoga dana bude u 6:15.

No, čini se da i drugi roditelji imaju slične probleme.

"Jedini način na koji spavamo cijele noći je da moj suprug spava u drugoj sobi, a moj dječačić spava sa mnom", otkrila je jedna mama.

Druga je dodala: "Moje dijete ima svoju unutarnju budilicu koja ga budi točno u 6 sati ujutro i budi se jednom tijekom noći kako bi otišao u toalet."
 

Pročitajte više