Mama podijelila dirljivu poruku sina: "Djeca vide više nego što mislite"

Screenshot: TikTok

DORA BOBBINS može se ponositi svojim sinom. Nakon što je na hladnjaku ostavila popis za kupovinu, dječak ju je svojom gestom ganuo do suza.

Bobbins je tijekom ljeta provjerila što njezinoj djeci nedostaje od odjeće za jesen. Tako je složila popis kako bi znala što treba kupiti.

"Izazivam te da nađeš dijete bolje od mog", napisala je.

Na popisu su stvari poput majica kratkih rukava, cipela, hlačica za tjelesni i sličnih odjevnih komada. Nakon što je njezin sin vidio popis, nestao je u svojoj sobi, a onda se vratio s porukom za mamu.

"Za potrepštine s popisa na hladnjaku", napisao je i u bijeli list papira umotao šaku kovanica.

@dorabobbins I am so proud of the boys I am training to be great men ❤️#fyp #fypシ #mumlife #mum #kids ♬ original sound - Dora Bobbins

"Djeca vide puno više nego što mislite. Koliko je ovo divno? On ima devet godina. Imam novca pa ne znam zašto se brine, ali činjenica je da je divan", poručila je ponosna majka te istaknula da nikad ne bi uzela ni novčića od svoje djece.

"Iako nikad ne govorim o novčanim problemima pred djecom, oboje znaju da moraju biti pažljivi s novcem, bez obzira na to imaju li malo ili puno", dodala je.

Djeca vide i ono što možda želimo sakriti

Da djeca primjećuju mnogo toga potvrdila je studija koju su 2019. proveli istraživači sa Sveučilišta Ohio State.

"Odrasli imaju tendenciju fokusirati se prvenstveno na najrelevantnije informacije, dok mala djeca mogu široko raspodijeliti svoju pozornost. To ih čini fleksibilnima za promjenjive nepredviđene okolnosti i olakšava opsežno prikupljanje informacija", navodi se u časopisu Developmental Psychology. 

Koautor ove studije Vladimir Sloutsky rekao je: "Odrasli se teško prilagođavaju jer ne upijaju informacije koje smatraju nevažnima. Djeca se, s druge strane, brzo prilagođavaju novonastalim okolnostima jer ništa ne ignoriraju. Siguran sam da će mnogi roditelji uočiti tu sklonost djece da sve primjećuju."

Pročitajte više