Mama postavila granice s bakama i djedovima pa objasnila zašto je to zdravo i nužno

Foto: Shutterstock

OSTAVITI djecu kod bake i djeda može biti divno. To vam daje malo vremena za sebe. A kome katkad ne treba malo prostora? Međutim, to ne znači da roditelji s bakama i djedovima ne trebaju postavljati granice. Tako tvrdi mama troje djece Lisa Pontius, koja je na TikToku objasnila zašto to čini odnos među vama zdravijim.

"U slučaju da vam nitko nije rekao, imati granice nije isto što i držati svoju djecu podalje od roditelja", rekla je Lisa.

"Još uvijek imam granice sa svojim roditeljima u pogledu svoje djece. Oni znaju kada će i koliko često vidjeti unuke. Svi priznajemo i poštujemo međusobne granice. To stvara odnos pun uzajamnog poštovanja", pojasnila je.

@itsme_lisap Reply to @pootertoad boundaries is not a dirty word #boundaries #grandparents #parenting ♬ original sound - Lisa P

Prema komentarima, mnoge majke se slažu s njom.

"Moji roditelji mogu vidjeti moju djecu. Moja svekrva ne može jer ne slijedi jednostavne granice", kaže jedna.

"Morala sam prekinuti druženja sa svojim roditeljima. Ako se ja moram zaštiti od njih, moraju i moja djeca", dodaje druga.

"Ne razumijem zašto ljudi misle da granice znače da nekoga ne volite. To je rad na stvaranju zdrave veze", poručila je treća.

Pročitajte više