Mama priznala: Mrzim ime svog sina, podsjeća me na bivšeg. Mogu li ga promijeniti?

Foto: Unsplash

ODABIR imena za dijete velika je odluka za svakog roditelja, a nitko je ne shvaća olako. Jedna je mama na Mumsnetu postavila pitanje internetskoj zajednici o tome treba li sinu dozvoliti da promijeni ime. Naime, njen sin zbilja mrzi svoje ime, kako ona tvrdi, a ona dijeli njegov stav. 

Mama je priznala da dječak često plače zbog toga što ne može podnijeti kako se zove, a ona tvrdi da je njegovo ime podsjeća na njenog bivšeg dečka. Dječak se zove Jake. "Moj sin mrzi svoje ime", napisala je. "Kaže da je dosadno i da je čak i plakao zbog toga. Dao mu ga je moj rođak, a isto se tako zove i član naše uže obitelji."

Dječak ne želi nositi ime po nekome drugom

"Kaže da želi da njegovo ime bude njegovo, a ne tuđe. Ni meni se ne sviđa to ime, premda nije tako strašno (Jake). To nije bio moj prvi izbor i njegov se tata odlučio za to, a on više nije u našim životima i svaki put kad izgovorim to ime, sjetim se njegovog tate", objasnila je zajednici.

Ime za nju ima loše konotacije

"Svom sinu nisam rekla svoje osjećaje prema njegovom imenu, uvijek ga uvjeravam da je to njegovo ime i da je lijepo, ali prošlo je više od godinu dana otkako je zaista počeo mrziti svoje ime i to se nije promijenilo. Mislila sam da je to tipična dječja stvar, ali jako je uznemiren."

Žena je objasnila da se njezin sin želi zvati Evan i otkrila da on ove godine kreće u školu te da je u dvojbi hoće li mu promijeniti ime prije nego što krene. Upitala je: "Hoću li ga zvati Evan i tražiti da ga tako zovu u školi, a onda kad odraste, ako i dalje bude želio, možemo mu promijeniti ime i zakonski? Ili ću ga i dalje poticati da zadrži svoje pravo ime?"

Njena objava podijelila je korisnike Mumsneta

Jedna osoba je rekla: "Možeš li ga promijeniti u ime slično Jakeu. Jacob? Jackson? Ako ne, počnite ga zvati Evan i vidite kako će biti. Mnoga djeca imaju nadimke."

Netko je dodao: "Zovi ga imenom koje voli. Vidjet ćete kako će to ići."

"Neka promijeni ime. Čini se da je prilično spreman na to. Imala sam prijateljicu koja je to napravila kao dijete, roditelji su joj dopustili da promijeni ime, nikad nije požalila. Samo stavite 'poznat kao Evan' na školske stvari", bio je jedan od savjeta, piše The New York Post.

Pročitajte više