Mama tvrdi da njezina djeca spavaju cijelu noć zbog jeftinog spreja koji sama radi

Foto: 123RF

LAUREN LIBIN susrela se s problemom koji muči mnoge roditelje - njezina djeca su loše spavala. 

Ona je 37-godišnja direktorica PR-a iz Brightona, koja je mama petogodišnjoj Summer i dvogodišnjem Ozzyju te pomajka 15-godišnjoj djevojčici. Problem s nesanicom pojavio se nakon što je rodila drugo dijete. Osim što su djeca loše spavala, ni ona nije imala mirne noći.

"Otkad sam dobila sina Ozzyja, zaista sam se borila da zaspim i imala sam vrlo nemirne noći. Pokušala sam brojne stvari, od biljnih čajeva do smirivanja uma, ali ono što najbolje djeluje je sprej na bazi esencijalnog ulja, koji se nanosi na jastuk, a najbolje je to što je jeftin", ispričala je u razgovoru za Fabulous.

Naime, takvi sprejevi, za koje mnogi vjeruju da osiguravaju miran san, poprilično su skupi ako ih kupujete u trgovinama. No ova mama je otkrila da ih vrlo lako (i vrlo jeftino) može i sama napraviti.

"Igrala sam se brojnim različitim uljima, ali najdraži su mi lavanda i eukaliptus. No djelotvorna je i kamilica te bergamot", rekla je te dodala i kako je dovoljno tek dva do tri puta pošpricati jastuk prije spavanja.

U bočicu s raspršivačem potrebno je dodati destiliranu vodu i tek nekoliko kapi nekog od ovih eteričnih ulja.

"Više ne mogu spavati bez ovog spreja i kunem se da pomaže kod spavanja", tvrdi ona.

Osim toga, i njezina djeca su se naviknula na špricanje jastuka sprejom prije spavanja, a Lauren vjeruje kako je upravo on razlog što njezin dvogodišnjak napokon spava cijelu noć, piše The Sun.

Pročitajte više