Mama u šoku nakon što joj je žena njenog bivšeg rekla da joj duguje čuvanje djece

Foto: Shutterstock

POSTOJI izreka koja kaže da ne poznaješ osobu dok se ne razvedeš od nje. Premda tu možda ima neke istine, kad ta osoba upozna nekoga novog, možda tek tad nastupi značajna promjena u njezinu ponašanju. To se dogodilo s jednom ženom, koja se iznenada morala suočiti s neprijateljskim stavom nove žene svog bivšeg muža.

"Moj bivši muž Thomas i ja smo rastavljeni već oko četiri godine, imamo blizance - dječaka i djevojčicu, od 12 godina", napisala je žena u svojoj objavi na Redditu. "Oženio je Sandy prije otprilike 18 mjeseci. Ona ima dvoje djece od 7 i 10 godina", nastavila je.

Rekla je da imaju dogovor, koji svima odgovara, po kojem djeca provode dva tjedna s mamom, a zatim jedan s tatom

"Nedavno sam dobila poruku od Sandy u kojoj je pitala mogu li doći po djecu, ona je imala planove, a moj bivši se zadržao na poslu", nastavila je, dodajući da to uopće nije bio problem.

"Nazvala sam svog bivšeg da potvrdim da je to ono što želi i da ću ih zadržati preko noći s obzirom na to da je već oko 17:30. On je rekao da je to super i da će obavijestiti Sandy", dalje je ispripovijedala ova majka.

Žena je krenula prema kući svog bivšeg i njegove obitelji i pokupila svoju djecu, ali kad je krenula u rikverc s kolnog prilaza, Sandy je istrčala mašući rukama. "Stala sam provjeriti u čemu je problem, a ona me upitala zašto nisam povela njezinu djecu. Rekla sam joj da na to ne pristajem i da nikad ne bih pristala, a ona je odgovorila na to: 'Zašto ne, pa ja uvijek čuvam tvoju djecu?'"

Ova mama je dalje korisnicima Reddita obrazložila da su njena djeca njena odgovornost, a drugu djecu ne poznaje dovoljno dobro da bi spavala kod nje. Nazvao ju je i njen bivši moleći je da se vrati i pokupi Sandynu djecu jer ona uvijek čuva njihovu, a dobio je isti odgovor kao i njegova nova žena.

Nakon razgovora sa svojom djecom, otkrila je da se Sandy zapravo zbilja brine za njih od ponedjeljka do petka i da ih njihov tata uglavnom viđa samo vikendom. Potom je nazvala svog bivšeg da popriča s njim o tome.

"Počeo me psovati zbog Sandyne djece", rekla je. "Pustila sam ga da završi i pitala zašto misli da bi bilo prikladno da ih žena koju ta djeca jedva poznaju čuva u svojoj kući. Opet je rekao da Sandy pazi na našu djecu, tako da je pošteno, a optužio me i da sam uznemirila njezinu djecu jer su se veselila spavanju kod mene", dalje je objasnila.

Korisnici Reddita imali su puno za reći o ovoj temi

"To jednostavno... nije način na koji skrbništvo funkcionira", komentirala je jedna osoba. "Niste dužni brinuti se o pastorcima svog bivšeg."

Druga je dodala: "U ovom trenutku, pitala bih ga želi li promijeniti skrbništvo. Očito on ovo shvaća kao neku vrstu usluge koju ona čini za tebe (?!) čuvajući tvoju djecu. Makni se od toga."

Pročitajte više