Mame otkrile koliko plaćaju porođaje u Americi. Njihove objave postale viralne

Foto: Pexels

KORISNICA TikToka pod nazivom profila mslilyflowers otkrila je kako je tek sada, dvije godine nakon rođenja kćeri, otplatila svoj porođaj. Potaknuta vlastitim iskustvom zamolila je i druge mame da otkriju koliko su njihova djeca bila stara kad su napokon uspjele platiti sve bolničke račune.

@mslilyflowers

##momlife ##medicalbillssuck ##lgbtqiamom ##lgbtqia ##DoPacSun ##WorkingAtHome

♬ original sound - Ms. Lily Flowers

Ubrzo su brojne mame počele dijeliti koliko im je naplaćena usluga porođaja, a jedna mama je otkrila kako joj je nakon preranog rođenja njezinog sina poslan račun od gotovo 3 milijuna dolara.

Druga mama - koja je prije termina rodila svoje trojke - otkrila je da je njezin račun premašio milijun za svaku bebu. Za one koji su mislili da mame pretjeruju s brojkama, mnogi su zaposlenici bolnica brzo potvrdili da računi zvuče točno.

@laysamichelle_

Having a baby is not cheap 😅💙( Insta: laysamichelle_ )

♬ original sound - Ms. Lily Flowers

Iako su troškovi puno viši za one roditelje čija su djeca boravila na odjelu intenzivne njege novorođenčadi, dobiti dijete u Americi u svakom slučaju nije nimalo jeftino.

Neke mame su priznale kako račune nisu otplatile sve dok njihova djeca nisu krenula u osnovnu školu. Čak i oni koji odvajaju poprilične iznose za zdravstveno osiguranje mogu očekivati da će nakon porođaja dobiti visoke iznose računa. Tako su mame uglavnom spominjale iznose između 5 i 15 tisuća dolara.

Prema Business Insideru prosječni trošak za rođenje djeteta u SAD-u, bez komplikacija tijekom porođaja, iznosi 10.808 dolara. A taj se broj može povećati na 30.000 dolara ako uključite skrb pruženu prije i nakon trudnoće.

Pročitajte više