Mame otkrile što bi svaki tata trebao znati prije izlaska iz bolnice s bebom

Foto: Instagram

AKO ste prvi put rodili, dolazak kući s bebom mogao bi biti prilično čudan. Sigurno se brinete o tome hoćete li se snaći bez pomoći drugih i imate li sve potrebno za bebu. Mnogi novopečeni roditelji imaju bezbroj pitanja uoči izlaska iz bolnice, a pogotovo očevi. 

Iako tate obično provode manje vremena uz novorođenče u odnosu na majku, i oni se brinu o svom djetetu pa su neke mame otkrile što bi voljele da su njihovi partneri znali po povratku iz bolnice.

Jess: “Vaša supruga treba gotovo jednaku brigu kao i beba. Učinite sve što je u vašoj moći da im pružite podršku.” 

Megan: “Naučite kako ispravno postaviti autosjedalicu. Promijenite bebi koji put pelenu. Naučite što znači četvrto tromjesečje i kako umiriti bebu. Pitajte partnericu treba li nešto. Operite rublje i posuđe. Pobrinite se da se vaša partnerica stigne otuširati. Podsjetite je da je volite i recite joj da je lijepa. Neka ona i beba budu vaš prioritet.”

Lindsay: “Ovo se odnosi na parove koji imaju više od jednog djeteta. Zabavite starije dijete. Pobrinite se za kućanske poslove. Neka sve bude čisto i bez stresa.”

Cassandra: “Vaša partnerica ne može sve sama. Ako podijelite obveze, i njen i vaš život će dugoročno biti jednostavniji.”

Jennifer: “Naučite koji su znakovi postporođajne depresije. To ne znači biti samo umoran. Posebnu brigu posvetite partnericama, pogotovo ako su bebe neko vrijeme provele na odjelu intenzivne njege. Žene se ponekad krive zbog toga. Ja sam se stalno ispričavala svom djetetu jer sam mislila da sam ga iznevjerila. Bila sam mlada mama koja je prvi put rodila i nisam imala dovoljno mlijeka. Brzo sam pala u depresiju.”

Betsy: “Učinite nešto, bilo što, od čišćenja kuće, posuđa, rublja i brige o starijoj djeci. Nemojte postati dijete o kojem se također treba brinuti. I ne pozivajte ljude u kuću sve dok tu želju ne izrazi vaša partnerica.”

Alicia: “Ustanite i promijenite djetetu pelenu te ga pripremite za hranjenje.”

Krista: “Kraj novopečene majke uvijek bi trebala biti čaša hladne vode, ali i zdrave grickalice, posebno ako doji dijete. Ako vas zamoli da joj donesete mobitel, učinite to.”

Rachel: “Dajte joj da se naspava. Možda ste i vi umorni, ali ne oporavljate se od trudnoće i porođaja i vaše tijelo ne proizvodi hranu za dijete. Ako treba spavati, uzmite bebu, opustite se, gledajte televiziju, učinite što god treba da ona dođe k sebi.”

Vanessa: “Ako je vaša partnerica rodila prvi put, oboje ste jednako zbunjeni pa ne očekujte odgovore na sva pitanja od nje. Morate djelovati zajedno.”

Pročitajte više