Meghan je napravila ovih šest stvari, a niti jedna druga kraljevska mama nije

Foto: EPA-EFE

BRITANSKA kraljevska obitelj ima cijeli niz pravila i tradicija koje slijedi, ali Meghan Markle je pošlo za rukom prekršiti ili zaobići brojna od njih. Markle je potresla kraljevsku obitelj kao nitko do sada i to već od trenutka kada se zaručila za princa Harryja. 

Amerikanka Markle, sada već bivša glumica, konačno je postala majka, a ona i princ Harry puno su toga učinili drugačije u odnosu na princa Williama i njegovu suprugu, vojvotkinju od Cambridgea, ali i brojne druge majke na dvoru.

Evo koje je promjene ovaj moderni par unio u kraljevsku obitelj.

1. Meghan je imala zabavu darivanja bebe

Da, ovo mnogi nisu očekivali, ali Meghan Markle je dva i pol mjeseca prije rođenja sina otputovala u Ameriku gdje su joj najbliži prijatelji organizirali zabavu darivanja bebe, koja je tipična u američkoj kulturi. 

2. Njihov sin je prva beba u kraljevskoj obitelj koja nosi ime Archie

Mjesecima se spekuliralo o imenu koje će Meghan i Harry nadjenuti bebi, a njihov izbor je sve iznenadio. Naime, nikad u povijesti niti jedan član kraljevske obitelji nije nosio ime Archie.

3. Dali su sinu samo dva imena

Harry i William imaju po četiri imena, a troje Williamove djece po tri. Međutim, Archie Harrison ima samo dva, baš poput većine ljudi u Velikoj Britaniji: prvo i srednje ime. 

4. Meghan nije rodila u bolnici Lindo Wing

U bolnici Lindo Wing princeza Diana je rodila Williama i Harryja, a Kate Middleton svoje troje djece. Međutim, Meghan Markle odabrala je bolnicu Portland, a prvi izbor joj je bio kućni porođaj.

5. Rođenje djeteta su prvo objavili na društvenim mrežama

Rođenje kraljevskih beba obično objavljuje engleska kraljica, ali ovoga puta vijest je prvo osvanula na Instagramu i Twitteru.

6. Neće objaviti sinov rodni list

Većina kraljevskih parova ovo radi, ali Meghan i Harry su odlučili zaobići to pravilo i ne objaviti javno rodni list sina. Naime, smatraju da tako štite privatnost svog djeteta.

Pročitajte više