Meghan Markle prekinut će jednu tradiciju Kate Middleton i princeze Diane

Foto: EPA-EFE

MEGHAN MARKLE i princ Harry uskoro će prvi put postati roditelji. Od njih se očekuje poštovanje mnogih kraljevskih tradicija, ali jednu će sigurno prekinuti.

Naime, vojvotkinja i vojvoda od Sussexa neće pozirati fotografima s bebom u rukama na stepenicama bolnice Lindo Wing. Ovu tradiciju pokrenula je princeza Diana nakon rođenja prinčeva Williama i Harryja 1982. i 1984.

Tradiciju je nastavila slijediti Kate Middleton sa svoje troje djece koje je donijela na svijet u toj ekskluzivnoj bolnici, međutim Meghan i Harry će rođenje djeteta proslaviti u privatnosti.

"Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa su zahvalni na dobrim željama koje su primili od ljudi iz cijele Velike Britanije i ostatka svijeta. Njezino visočanstvo je donijelo odluku da će planove oko rođenja djeteta zadržati u privatnosti. Vojvoda i vojvotkinja se raduju što će sretne vijesti podijeliti sa svima nakon što dobiju priliku proslaviti sami kao nova obitelj", stoji u priopćenju Buckinghamske palače.

Poručili su i da će se par s bebom fotografirati nekoliko dana nakon porođaja u dvorcu Windsor.

"Kraljevska rođenja koja su privukla veliku pozornost postala su poznata po fotografijama ispred bolnice Lindo Wing. Prvo su to učinili Charles i Diana, a kasnije su svjetskim novinarima bebe pokazali i Kate i William", izjavio je za Insider kraljevski komentator Richard Fitzwilliams.

"William je bio prva osoba koja čeka tron, a koja je rođena u bolnici. To je bio simboličan pomak od kraljevske tradicije rađanja u palači", dodaje Fitzwilliams.

Izjava Buckinghamske palače sugerira da bi moglo biti istine u špekulacijama da Meghan namjerava roditi kod kuće, a Fitzwilliams sumnja na to da to ima veze s Harryjem.

"On je zaštitnički nastrojen. To se moglo uočiti već u počecima njihove veze. Kada je 2016. otkriveno da izlaze, palača je objavila prinčevu izjavu kojom su osudili 'zlostavljanje i uznemiravanje' Meghan Markle", pojasnio je Fitzwilliams.

U Harryjevoj izjavi je stajalo da je "zabrinut za sigurnost gospođe Markle" i "duboko razočaran što je nije uspio zaštititi".

"Njihova beba je sedma u redu za dolazak na prijestolje pa oni mogu učiniti što žele. Neće se morati toliko strogo pridržavati pravila i bit će zanimljivo vidjeti kako će se postaviti", zaključio je Fitzwilliams koji smatra da svijet želi znati sve detalje, a tajnovitost će samo dodatno raspiriti znatiželju.

Kao još jedna opcija koju bi kraljevski par mogao odabrati za rođenje djeteta spominje se bolnica Frimley Park koja se nalazi samo pola sata vožnje od njihovog doma.

Pročitajte više