Muškarac pokazao što je doručak u jednoj zagrebačkoj školi, većina ga popljuvala

Foto: Facebook

U JEDNOJ Facebook grupi muškarac se jutros požalio na mliječni obrok u jednoj zagrebačkoj osnovnoj školi. Uz fotografiju sendviča sa sirom umotanog u papir ružičaste boje napisao je tekst zbog kojeg je naišao na hrpu kritika.

"Žemlja sa šnitom smrdljivog sira umotana u toalet papir iz prošlog stoljeća (nemreš ga naći ni u javnom wc-u na sajmu Jakuševac). 90% djece nije pojelo sir nego ga je maknulo iz sendviča i pojelo samo žemlju. Zar je na to spalo zagrebačko školstvo", upitao se muškarac čija je objava skupila hrpu reakcija.

"Prvo, ovo sam i ja jela prije 25 godina za doručak u osnovnoj školi. Što fali šniti kruha i siru? Ementaler ima malo specifičniji miris. Ovaj sir ne izgleda pokvareno uopće. A papir je rozi papir za ruke, a ne toaletni. Kaj vi djetetu dajete za doručak? Kavijar i janjetinu ili? Uz čašu toplog čaja ili mlijeka za mene je ovo dobar obrok za doručak", odgovorila mu je jedna žena. 

"To su i nama radili u školi za mliječni obrok prije 25 godina. Identično. Bolje to nego da im pripreme neko generičko smeće. I ok mi je što je zamotano u papir. Bolje papir nego plastika", komentirala je druga.

"Normalan školski doručak! Sve neke fine njuške, doma se jedu zlatni listići na lešo. Evo mojoj kćeri se to toliko svidjelo da i doma traži to za jesti. Kome ne paše školska hrana neka djetetu da da nosi hranu od doma. Nitko te ne tjera da to plaćaš", uzvraća otac.

"Uvijek postoji izbor, djetetu spremiš užinu za školu ako nisi zadovoljan. Školski obroci (užina + ručak) koštaju 250 kuna mjesečno - što iznosi 12.50 kuna dnevno za 2 obroka, pa ne možeš očekivati čuda. 99 posto djece bi radije pojelo ovaj "pokvareni" sendvič nego da im serviraju zobene pahuljice u bademovom mlijeku", osvrt je treće žene.

"Postanite svjesni da većina hrvatskog naroda nema svom djetetu novaca niti za ovo. Malo se okrenite oko svoje osi individualne", ističe četvrta.

No ima i onih koji se slažu da ovakvo jelo nije primjereno djeci školske dobi, iako su u manjini.

"Vidim ovdje nitko ne vidi ništa sporno. A niti inače...Pa vi definitivno ne zaslužujete bolje, no djeca da", "Bez obzira da li je sir pokvaren ili ne ZAR JE TO OBROK ZA DJECU? Žemlja i kriška sira", "Kao iz Tolstojevog romana, jad i čemer u Zagrebu", njihovi su stavovi.

Pročitajte više