Najbolje igračke i jedinstveni pokloni za djecu u 2023.

Foto: Press

Mnogo toga je podložno trendovima i novitetima, a igračke i pokloni nisu nikakva iznimka. Ako vas zanima koje će ove godine biti najbolje igračke i jedinstveni pokloni, nastavite čitati!

Igre koje povezuju

Budući da je proteklih nekoliko godina u svijetu bilo mnogo događaja koji su ostavili posljedice na gotovo sve, nije neobično da su ove godine posebno popularne igračke i igre koje povezuju igrače različitih dobi, čak i one najstarije. To mogu biti jednostavne i klasične društvene igre, ali i nešto što zahtjeva kreativnost, a obećava dobru zabavu.

Igre za razmišljanje

Tehnologija je nesumnjivo preuzela gotovo svaki aspekt našeg života i potiho se uvukla i među dječje igračke. A upravo kako bi djeca bolje ovladala tehnologijom, podarite im igračke koje ih uče načinima kako tehnologija funkcionira na zabavan i edukativan način.

Igre za malo veću djecu

Iako igračke prvenstveno povezujemo s malom djecom, podaci iz razdoblja pandemije pokazuju da se sve više starije djece (starije od 12 godina) sve više i više okreće igračkama, ne samo za igranje, već i kao prema predmetima za sakupljanje i slično. To uključuje senzorne igračke poput fidgeta, opremu za slikanje i umjetnost, ali i igre povezane s tehnikom i tehnologijom.

Posebne i unikatne igračke

Ove su godine posebno popularne posebne i unikatne igračke koje poseban fokus stavljaju na društvenu odgovornost, raznolikost i održivost, a iznimnu vrijednost imaju oni primjerci koje proizvode kompanije koje se i same pridržavaju tih standarda.

U ovu kategoriju spadaju i igračke neočekivanih dimenzija, kako onih ogromnim, tako i onih minimalnih. Klasične igračke i igre u makro i mikro varijantama preplavile su prostore za igru, ali i društvene mreže zahvaljujući svojoj unikatnosti.

Igračke vezane uz omiljene filmove, crtiće, knjige…

Iako igračke nastale na temelju likova iz filmova, knjiga, serija, stripova i crtanih filmova nisu velika novost, ove se godine očekuje velik povratak barbika i Super Marija prvenstveno zahvaljujući filmovima koji će se pojaviti u kinima.

Pročitajte više