Ne baš lijepe stvari koje roditelji rade zbog djece

Foto: 123rf/Instagram

LJUBAV je ljubav, a kad su u pitanju najmlađi, oni koji se još nikako ne mogu brinuti o sebi, tek onda ljubav ne poznaje granice. Što god da se dogodi, roditelji neće ni časa razmišljati nego će djelovati onako kako, prije bebe, sigurno nisu nikad vjerovali da hoće.

"Lijep" primjer nedavno je dala poznata američka TV zvijezda Rochelle Humes kad je u jednoj radijskoj emisiji priznala da je svojoj bebi, kad je bila tek nekoliko mjeseci stara, ustima "usisala" sekret iz nosa. ''U tom trenutku to je bila jedina logična stvar koju sam mogla napraviti da joj pomognem", ispričala je bez imalo srama, jer to je ono što roditelji čine. A iako se, priznaje, nije osjećala baš najdivnije kad je to napravila, reakcije drugih mama na njenu izjavu pokazale su da nije jedina koja je to napravila.

Uostalom, što učiniti kad situacija zahtjeva i takav angažman? Svi smo se sigurno barem jednom našli u situaciji kad smo morali djelovati da bismo riješili neki ne baš "lijep i suh" problem s djecom.

>>Poznata blogerica objavila video kako masažom lica odčepiti dječji nosić<<

Na koncu, to ionako zvuči gore na papiru nego u stvarnosti, pogotovo kad je riječ o vašem djetetu pa ako ste i vi barem jednom..., utješite se tuđim primjerima da si još jednom potvrdite koliko je sve to normalno.


Primjere su dale i druge mame:

1. Puno puta sam golim rukama "rješavala" dječje noseve, a nije mi strano ni "pecanje" kakice iz kade pune vode.

2. Golim sam rukama hvatala sadržaj njihovih želudaca i bez imala pardona rukama odčepljivala začepljen umivaonik prepun tog divnog, sluzavog sadržaja. Zapravo, čini mi se da sam već diplomirala na tome. 

3. Priznajmo, svi smo barem jednom popili ostatke njihovih sokova pune ostataka hrane i sline.

4. Pssst. Jednom sam slikala bebino govance i poslala sliku mužu. Romantika još nije umrla!

5. Sjećam se jednom kad se moj dvogodišnjak sav uprljao čokoladom po licu, a uz sebe nisam imala nijednu maramicu. Pogledala sam gleda li me tko, a onda se bacila na lizanje njegovog lica. Hej! U pitanju je ipak bila čokolada.

6. Imam osjećaj da stalno nešto njuškam oko djeteta. Uostalom, to je najbolji način da shvatite je li beba napravila stvar broj jedan, ili broj dva, a jednom sam se poslužila svojom čarapom, jer ga nisam imala čime drugim obrisati. To nije bio baš lijep prizor, ali je čarapa dobro poslužila. 

7. Kad duda padne na pod, svojom slinom riješim problem, a jednom sam dobro pronjuškala vosak iz dječjeg uha.


8. Mijenjala sam pelenu prijateljičinom sinu kad mi je njegov mlaz uletio izravno u usta. Nije to bilo ništa jako strašno, ali nekad se zateknem kako još uvijek imam taj okus u ustima.

9. Kako se drugačije riješiti prokletih ušiju iz duge kose školskog djeteta nego da ih trijebite prstima kao što to čine primati?

10. Grozne, bljak stvari? Pa ja sam hodajuća krpa za svoju djecu, idu za mnom i brišu prljave ruke o moje hlače, a znam i da me katkad zagrle samo da usput obrišu svoje prste na mojim leđima. Ali, kako da se na to ljutim kad im i sama znam nekad svojim rukavom obrisati nos, ili to napraviti svojim prstima koje opet onda obrišem negdje o sebe?

No, sve je to normalno i tome je najbolje nasmijati se od srca, jer kad ne bismo imali takav ležeran stav prema svojoj djeci, ne bismo bili ni dobri roditelji.

Sve, baš sve za svoju djecu.  

Pročitajte više