Nekoliko sleng fraza koje koristi generacija Z, koje bi roditelji trebali znati

Foto: Unsplash

AKO išta stvara osjećaj starosti kod roditelja, to je kada njihova djeca koriste žargon koji oni ne razumiju. Zato smo izdvojili nekoliko fraza koje pripadnici generacije Z najčešće koriste, a vrijedno ih je znati kako biste bili u koraku s vremenom.

Generacija Z je omladina rođena nakon 1996. godine, što znači da će najstariji pripadnik ove generacije ove godine napuniti 24 godine.

CEO

Prijevod CEO s engleskog jezika bi doslovno značio izvršni direktor, no u rječniku generacije Z označava osobu koja je najbolja u tome što radi ili je nešto svladala.

E-dečko, E-cura

E-dečki i e-cure su danas popularni po svom jedinstvenom i drugačijem stilu, a koriste se društvenim mrežama da bi pokazali svoj trendi stil i malo buntovnosti prema svijetu koji je pun predrasuda. Odijevaju se slično kao emo ili got osobe.

Kidara

Po engleskoj riječi kid, što znači dijete, kidara je djelomično pogrdni ili podrugljivi naziv za nekoga tko je u očima govornika dijete ili je po godinama mlađi od njega.

On/ona me ghosta

Ghost na engleskom znači duh, a u skladu s tim, ova fraza znači da netko nekoga ignorira. Obično se koristi u smislu dopisivanja i ignoriranja poruka.

Roastao me

Roast (engl. spržiti, ispeći). Ova fraza bi označavala da je osobi netko spustio ili odbrusio toliko da se više nema što nadodati. 

''Je l' ovo realno?''

Označavalo bi rečenicu "Događa li se ovo stvarno?" ili "Ne mogu vjerovati da se to dogodilo."

''Hahaha... Ne mogu''

Ako nakon smijeha osoba kaže ''ne mogu'', to vjerojatno znači da joj je toliko smiješno da ne zna što bi sa sobom.

Pročitajte više