Novak Đoković otkrio kako mu je kći Tara dala snagu da osvoji US Open

Foto: Profimedia

NOVAK Đoković imao je tajno oružje dok se u nedjelju natjecao u finalu US Opena: svoju kćer Taru. Novopečeni prvak US Opena za Today je otkrio kako mu je šestogodišnjakinja pomogla da ustraje u meču.

"Moja me kći gledala. Svaki put kad sam trebao ohrabrenje i snagu, ona je bila tu. Gurala me", rekao je.

Nakon što je dobio meč, Tara je odmah dotrčala tati u zagrljaj.

"Zapravo, to je bila prva stvar koju sam htio učiniti nakon meča, zagrliti Taru. Jednom sam pustio reket odmah nakon što sam se rukovao s protivnikom, samo da je zagrlim", podijelio je s novinarima.

Đokovićev devetogodišnji sin Stefan također je gledao svog oca kako pobjeđuje.

"Bilo je nevjerojatno vidjeti najbliže ljude u mom životu kako svjedoče ovom povijesnom trenutku. Samo to što s njima mogu podijeliti takvo nešto je za mene neopisivo", komentirao je.

Đoković je ovom pobjedom ostvario cilj koji si je zadao kad je postao otac.

"Jedna od mojih najvećih želja je bila da jednog dana osvojim Grand Slam pred obitelji na tribinama, ali tako da su moja djeca dovoljno stara da shvate što se događa. To se sada dogodilo i bilo je nevjerojatno", istaknuo je.

Đokoviću je ovo 24. Grand Slam titula u karijeri, čime se izjednačio s Margaret Court, koja 50 godina drži rekord po broju Grand Slam naslova. Đoković je također u dobi od 36 godina postao najstariji osvajač US Opena.

Pročitajte više