Novinarka podijelila tri lekcije za ispunjeniji život kojima ju je naučio otac

Ilustracija: Pexels

Nije uvijek lako vidjeti čašu napola punu, ali moj tata je jedan od onih ljudi koji se mogu usredotočiti na male zrake sunca čak i u najmračnijim vremenima, piše novinarka Renee Onque za CNBC.

Onque smatra da pozitivan pogled na život, koji njezin otac ima, možda proizlazi iz njegove ljubavi prema umjetnosti koju je naslijedio od svoje majke.

"Tata me uvijek podsjeća da je u umjetnosti svaka pogreška prilika za stvaranje nečeg boljeg, odnosno da nijedna greška nije trajna", pojasnila je.

Tata ju je naučio da su tri stvari u životu ključne za sreću i ispunjenje, a Onque se trudi imati ih na umu.

Vjeruj svojoj intuiciji

Ova ideologija može dovesti do većeg uspjeha, a podudara se i sa savjetima izvršnog direktora LinkedIna Ryana Roslanskog, koji baš taj savjet smatra najvažnijim za uspješne poteze u karijeri.

Kloni se nepotrebnog stresa

Kronični stres povezan je s većim rizikom od srčanih bolesti, visokog krvnog tlaka i supresijom imunološkog sustava, što može usporiti oporavak od određenih bolesti, prema Američkom udruženju psihologa.

Radi ono što voliš

Davanje prioriteta poslu, zbog kojeg se osjećate ispunjeno, povezano je s investicijskim portfeljem za sreću harvardskog stručnjaka za sreću Arthura C. Brooksa. On smatra da se moramo fokusirati na još tri stvari: obitelj, prijatelje i vjeru.

Pročitajte više