Otac prisilio kćer da sjedi 13 sati za stolom pa završio na sudu

Foto: 123RF

RODITELJI znaju koliko je važno djecu naučiti hraniti se raznoliko i zdravo, no jedan tata otišao je toliko daleko da je na kraju završio na sudu zbog prilično ekstremne metode odgoja vlastite kćeri.

Otac iz Quebeca je bio odlučan u naumu da njegova kći pojede sve prokulice s tanjura pa joj je odlučio zabraniti da ustane od stola. Tortura je trajala 13 sati kada je djevojčica konačno sve pojela, prenosi Huffington Post.

Osmogodišnjakinja se tresla i imala simptome pothlađenosti, a otac je nije puštao čak ni u zahod, osim nakon što je u jednom trenutku povratila. 42-godišnjak je dozvolio kćeri da se nakon toga otušira i ode spavati, no sve preostale prokulice je spremio kako bi ih pojela kad se probudi.

Otac je priznao krivnju za ovaj incident koji se odigrao u siječnju 2016. godine, a sud mu je odredio kaznu od četiri mjeseca rada za opće dobro te 500 dolara koje mora donirati u humanitarne svrhe.

Sutkinja Jean-Francois Gosselin okarakterizirala je ovaj incident “nenormalnim” i “uznemirujućim”.

“Ono što vrijedi za bebu staru šest mjeseci, vrijedi i za osmogodišnjake: dijete se ne može ograničiti da boravi 13 sati za stolom. Djetetu se ne smije zabraniti spavanje ili odlazak u kupaonicu i ostaviti ga da sjedi uprljano. Kada se to radi, narušen im je integritet i dostojanstvo”, napisala je sutkinja u presudi, kako prenosi Huffington Post.

Za posljedice tvrdoglavosti djeteta kazala je kako su uvredljive i nerazumne.

“Sada je vrijeme da otac pati zbog posljedica svog ponašanja”, odredila je sutkinja.

Pročitajte više