Ovi savjeti bi vam mogli pomoći ako je nakon rođenja djeteta vaš brak u krizi

DOLAZAK bebe znači da dolazi do velikih promjena i oba roditelja se tome moraju prilagoditi. Iako je rođenje djeteta prekrasna stvar, odnosi između partnera mogu izmaknuti kontroli.

Logično je da će svaki partner imati očekivanja, ali kada se o njima ne komunicira dolazi do velikih problema. Ponekad je potrebno čak i nekoliko godina da partneri shvate na koji način zaštititi svoj brak u izazovnom razdoblju trudnoće i nakon porođaja.

Ovo su savjeti koji vam mogu pomoći da lakše prebrodite taj period, prenosi Leah Outten za portal BigCityMoms.

Naučite partnerov "ljubavni govor", odnosno pokazivanje ljubavi

Pokazivanje ljubavi je drugačije za muškarca i za ženu. Možda vi to radite kroz komunikaciju, a vaš partner kroz fizičku naklonost.

Veliki problem nastaje ako partneri jedan s drugim ne komuniciraju o tome što žele. Razgovor će pomoći da budete ujedinjeniji kao roditelji.

Svaki dan osigurajte zajedničko vrijeme

Čak i ako to znači samo nekoliko minuta prije spavanja ili razgovor tijekom večere, komunikacija je važna. Razgovarajte o običnim stvarima, kakav vam je bio dan, kakva očekivanja imate, što želite raditi. 

Pronađite zajednički hobi

Partneri često uđu u rutinu. Pronalazak zajedničkog interesa i hobija pomoći će vam da vašu vezu održite zabavnom.

Flertajte jedno s drugim

Nakon što kažete sudbonosno "da" ili nakon rođenja djeteta, flert ne mora prestati. Štoviše, to će vas zbližiti i osjećat ćete se poput pravih tinejdžera.

Poštujte potrebu za svojim i partnerovim slobodnim vremenom

Kako je važno zajedničko vrijeme, tako je važno i pojedinačno vrijeme. Ne možete učinkovito voljeti drugu osobu ako ne ispunjavate svoje potrebe.

Neka vam komunikacija bude otvorena i s poštovanjem

Svaka osoba drugačija i ima različita mišljenja o različitim stvarima. Potrebno je biti otvoren u komunikaciji, saslušati drugu stranu i razgovorom doći do zajedničkog rješenja.

Ako vidite da dolazi do svađe pričekajte još malo. Duboko udahnite. Puno je lakše zaštititi svoju vezu ako razgovarate "hladne glave".

Ako je potrebno, potražite pomoć stručnjaka

Nema nikakvog srama u savjetovanju. Doći će vrijeme kada ćete se osjećati zarobljeno, izgubljeno i neshvaćeno. Razgovor s partnerom je jako važan ali ako razgovor ne pomaže, potražite pomoć stručnjaka.
 

Pročitajte više