Ovo su najbolje bočice za hranjenje nakon dojenja

Foto: internet

ZAŠTO NE postoje bočice koje će biti gotovo iste grudima kako bi bebe što lakše prešle s dojenja na dohranu s bočicom? Kako ih zavarati ako su navikli na jedan prirodan oblik, a sada im se daje neka plastika koja nije ni do koljena onoj maminoj. 
 
Vjerujemo da je to često pitanje majki koje planiraju prestati dojiti te smo zato pronašli bočice koje su najsličnije maminima, a iako se neke ne prodaju na našem tržištu vjerujemo da ih je lako naručiti iz vana. 
 
Ovo je dakle devet najboljih bočica koje osim anatomskim izgledom, imaju i onu "prirodnu" funkciju koja emitira prirodnije sisanje, a ne kao većina bočica kroz koje mlijeko prolazi brzo i lako. Sve su ove bočice bile na testu i pokazale su se kao odlična zamjena za dojke, što će mnogim ženama koje, iz tko zna kojeg razloga i u tko zna kojem periodu po rođenju, moraju ili žele bebi ponuditi umjetnu alternativu. 
 
Mimijumi 

Tvrtka Mimijumi lansirala je danas vjerojatno najbolju alternativu dojci. Bočica je nazvana Mimijumi Very Hungry, košta oko 30 dolara i konačno da se netko sjetio napraviti gornji dio bočice od silikona koji svojom bojom, izgledom i u velikoj mjeri na opip imitira majčine dojke i bradavice za lakše i prirodnije hranjenje. Osim toga i pozicija ove silikonske bradavice nije postavljena u sredinu već u koso, kako i inače stoji i na što su dojene bebe navikle. 


 
Adiri Natural Nurser

Ovo je jedna od najpopularniji bočica međutim dosta curi radi čega se majke često odlučuju zamjenti je ili imati još jednu koju će nositi sa sobom bez brige da će se negdje proliti. No, čini se da su u tvrtki ReliaBrand i sami postali svjesni problema te su lansirali poboljšanu verziju Adiri NxGen Nurser (košta oko 17 dolara). I ova je verzija napravljena u jednom komadu te nema nikakve dodatne vakuume kako bi omogućila lakše hranjenje i nešto je čvršća te ne dozvoljava da se gornji dio savija i tako uvlači zrak, no zato i dalje postoji mogućnost neželjenog curenja. 
Doduše, ova bočica ima još jednu prednost i još jednu manu. Može se puniti s dvije strane - od gore i od dolje što je dobro radi boljeg ispiranja, ali ima utore kod donjeg diska gdje ju je malo teže za očistiti. 


 
The First Years Breastflow Bottle

Ova je bočica jedna od onih koji najbolje imitiraju prirodno dojenje jer ne dozvoljava lak prolazak mlijeka kao druge bočice, košta samo sedam dolara, a i njen izgled sa širokim "tijelom" koje bebe najčešće obuhvate svojim rukicama doista podsjeća na dojku. 


 
Yoomi

Fenomenalna prednost ove bočice za koju ćete izdvojiti nešto manje od 40 dolara jest to što na sebi ima poklopac koji regulira toplinu mlijeka. Sve ostale bočice, odnosno mlijeko u njima, mogu se zagrijati pod mlazom tople vode (nikako ne u mikrovalnoj!!), a jedino ova bočica ima svoj dodatni grijač. Bočica se, ukoliko u njoj stoji ohlađeno mlijeko, prvo zgrije pod vodom, a potom prije hranjenja stisne onaj čarobni gumbić koji "tjera" mlijeko kroz grijač i kada mlijeko uđe u područje "bradavice" znate da je zgrijano na idealnu temperaturu te će tako ostati dok bebica sve ne pojede. 


Tommee Tippee Closer To Nature 

Ove su bočice već pronašle visoko mjesto na našem tržištu jer su jedne od prvih koje svojim izgledom podsjećaju na dojku. Napravljena je tako da anatomski dobro leži u majčinoj ruci te je dovoljno široka da je primi i bebica zbog čega je vrlo dobro zamjena za dojku. Gornji silikonski dio dovoljno je mekan da se savija baš kao i bradavica, a napravljen je valovito čime se suzbija mogućnost ulaska zraka u nju. 


Medela Calma

Ova bočica stiže uz tvrtke koja je najpoznatija po proizvodnji pumpica za izdajanje, a glavna im je karakteristika produžena uska "bradavica" koja djetetu pritom omogućuje sisanje vrlo slično prirodnom na način da stvori vakuum koji otpušta više mlijeka kada beba jače povuče. Osim toga, produžetak se množe namjestiti u više poza, no majke koje koriste ovu bočicu kažu da im to jako koristi. 
 
 
Playtex Drop-In Original Nurser

Mnoge se majke kunu da je ovo jedna od najboljih i najjednostavnijih bočica i to zato što je skroz obična. Bočica ima klasičan silikonski gornji dio koji se može zamijeniti, a kakvog koriste majke već mnoge generacije. U usporedbi s anatomski poboljšanim verzijama ovo je skroz obična bočica, no ako se beba navikne na nju nema ni potrebe za modernijim verzijama. 
 

Philips AVENT Natural 

Bočice koje su dugo, dugo bile najomiljenije diljem svijeta dobile su redizajniranu verziju koja još više nalikuje prirodnom dojenju. Bočica i dalje ima širok gornji dio, anatomski je napravljena za lakše držanje, a gornji silikonski dio koji glumi bradavicu mekan je te je napravljen u dva vala koji ne dozvoljava ulazak zraka u bebina usta. 


 
Comotomo Baby Bottle 

I ove bočice odlično glume prirodno hranjenje jer imaju širok i mekan gornji silikonski dio, no za razliku od ostalih bočica čiji je donji dio plastičan ili staklen, ova je bočica napravljena od medicinskog silikona (tvrđeg od gornjeg dijela) koji na opip oponaša kožu, a moguće ga je stiskati baš onoliko koliko to vole napraviti bebe svojoj majci.  

Pročitajte više