Petra Nižetić otkrila što je najbolje što je napravila za sebe, svoje dijete i brak

OVO je tjedan u kojem je fokus na jednoj važnoj stvari na koju mnogi zaboravljaju - mentalnom zdravlju majki. Jučer, na dan kada se obilježava Dan mentalnog zdravlja majki, pisali smo o tome koliko je važno potražiti stručnu pomoć ako osjetite potrebu za tim, ali i koliko je važno da svaka majka odvoji vrijeme za ono što nju čini sretnom.

O tome je progovorila i domaća modna blogerica s američkom adresom Petra Nižetić Mastelić, koja je odlučila otkriti najbolju stvar koju je učinila za sebe, ali i ljude koji je okružuju.

"Malo prije nego sam zatrudnjela s Jozom, krenula sam na jedno od najdražih putovanja u životu - higijena mentalnog zdravlja. Sada mogu reći da je to najbolja stvar koju sam napravila za sebe, svoje dijete i svoj brak. I nisam stala. Shvatila sam da je to, baš poput fizičkog zdravlja, (ako ne i više) neprestani rad, ali i neopisiva nagrada", napisala je u svojoj objavi na Instagramu.

Svjesna je da se trudnice i majke susreću s brojnim izazovima.
.
"Mislim da nema majke koja nije prošla kroz neki težak period bilo u trudnoći, postpartumu ili kasnije tijekom odgoja; izgubila tlo pod nogama, osjetila anksioznost, napadaje panike, postporođajnu depresiju i slično", istaknula je Petra.

Upravo zato je poručila svim majkama i ženama koje će to tek postati: "Ukoliko se suočavate s teškoćama ili se osjećate nesigurno u ulozi majke, u tome niste same - potražite pomoć!"

Kako Nižetić navodi, potražiti pomoć "je najbolje što možemo napraviti sebe, svoje dijete i svoju obitelj".

Pročitajte više