Pjevačica u suzama otkrila da njezinu 8-godišnju kćer maltretiraju zbog disleksije

AMERIČKA pjevačica i voditeljica Kelly Clarkson u nedavnom je intervjuu s Henryjem Winklerom otkrila da je njezina kći maltretirana u školi jer je disleksična. Kako je objasnila, potreslo ju je kada je saznala da njezinu 8-godišnju kćer River Rose u školi maltretiraju jer ne zna dobro čitati kao ostala djeca iz razreda, donosi Motherly.

Glumac, redatelj i pisac (77) koji također cijelog života boluje od disleksije rekao joj je da svako peto dijete ima ovu dijagnozu i da je River sada "dio plemena". Pogledao je u kameru i poručio djevojčici da način na koji čita nema nikakve veze s njezinim sposobnostima.

@etalkctv Kelly Clarkson got emotional over Henry Winkler’s advice for her daughter who is getting bullied at school for being dyslexic. 🥺 The ‘Barry’ actor and author, who is also dyslexic, had some powerful words for 8-year-old River Rose. ❤️ How do you feel about his heartfelt advice? (📽️: YT/The Kelly Clarkson Show) #TheKellyClarksonShow #HenryWinkler #dyslexia #dyslexic #Barry ♬ original sound - etalk

Prema istraživanju koje je objavilo Sveučilište Yale, disleksija pogađa 20 posto stanovništva i obuhvaća gotovo 90 posto djece s poteškoćama u učenju. Također je najčešća od svih neurokognitivnih poremećaja. Iako osobe s disleksijom sporije i otežano čitaju, često vrlo brzo i kreativno misle, objašnjavaju stručnjaci.

Clarkson je mama dvoje djece koja i inače u javnosti često otvoreno govori o izazovima roditeljstva, a naročito otkad je postala samohrana majka. Iako joj je nakon razvoda teže nego prije, kaže da uvijek provjerava s njima što proživljavaju i neprestano je tu za njih.

''Najvažnije je komunicirati s njima i biti na njihovoj strani bez obzira na to što prolaze. Djeci je potrebna naša podrška, u bilo kojem trenutku i toga se uporno držim kao majka'', otkrila je jednom prilikom.

Pročitajte više