Poznate Hrvatice otkrile sve svoje majčinske tajne: 15 godina nisam rekla mama

Foto: Instagram

MAJČIN dan se slavi u čast majki i majčinstva koji se u većini zemalja, pa i Hrvatskoj, obilježava svake godine druge nedjelje u svibnju.

Prvi put se obilježio 10. svibnja 1908. godine u američkom Graftonu u Zapadnoj Virginiji, kada je Anna Jarvis održala memorijal za svoju majku. Nakon toga, Jarvis je započela kampanju ne bi li Majčin dan učinila prepoznatljivim praznikom u SAD-u, a 1941. je u Americi postao i službeni praznik. Ubrzo su ga prihvatili i druge zemlje.

Na svojim Instagram profilima obilježile su ga i brojne poznate Hrvatice koje su i same majke. Iako je njihova ljubav prema majkama oduvijek bila neupitna, tek nakon što su i same dobile djecu, shvatile su drugu stranu - majčinske osjećaje, strahove i nadanja. Sada su odlučile javno podijeliti svoje misli.

"Mama je tu da te utješi, da ti je oslonac, da te prva prekori, ali i pruži bezuvjetnu ljubav. Sve to je bila moja mater meni, sve ću to, nadam se, biti i ja svojoj Eni (i ovoj malenoj koja uskoro stiže)", iskreno je napisala popularna voditeljica Marijana Batinić.

"Nema do matere! Njezina kombinacija kritike i ljubavi je jedinstvena - dođeš po utjehu, ona te prvo iskritizira pa tek onda utješi, jer...odgoj prije svega! Ali uvijek znaš da će svoj život u svakom trenu pauzirati i pojuriti da te zagrli i voli, pa čak i onda kad odustaneš sam od sebe", istaknula je te dodala: "Sretan Majčin dan svim superženama koje rade najljepši i najteži posao... I svima onima koji poštuju, cijene, vole i paze svoju mater". 

Novopečena mama Sementa Rajhard nije propustila priliku da čestita Majčin dan svim mamama.

"Napokon i ja osjećam ovu neograničenu ljubav koju je nemoguće opisati riječima", kratko je poručila uz fotografiju na kojoj pozira zagrljena s kćerkicom, a pobrinula se i da odjenu iste outfite.

Naša najpoznatija plus size manekenka, Lucija Lugomer, progovorila je o jednoj od najbolnijih tema - majčinoj smrti. Naime, njezina mama je preminula od karcinoma dojke. Lucija je tada imala tek 11 godina, a ova obiteljska tragedija ju je obilježila za cijeli život.

"Leone, 15 godina nisam izgovorila ‘mama’ iz svojih ustiju. Danas, 15 godina kasnije, zahvaljujući tebi sada sam ja u toj ulozi. Hvala ti sto si mi pružio najljepšu moguću ulogu u životu. Hvala ti sto si izabrao mene. Volim te", poručila je ova novopečena mama svom sinčiću.

Posebnu posvetu svojoj majci uputila je i Severina.

"Ovo je moja mama, 'ko god je upozna, svi je vole - vesela, okretna, lucidna, duhovita, da ne nabrajam... i to sa sve svoje 82 godine. Kad je nije bilo kući, to je za mene bila kuća bez srca. U najtežim trenucima mog života je uvijek bila briljantno točna: ”Ćerce, slušaj, samo naprid i ne misli na jučer. To je prošlo, a šta je prošlo, prošlo je... Ej dušo (zove me na telefon) reci mi di si? Jesi jela? Biće nisi? Alo, sad me zvala jedna da nešto pišu o tebi. A ja joj kažem: “Boga ti, a da o kome će”? Pa sam čitala u Slobodnoj da te nešto napa' onaj pop. I ja nabavila broj i lipo sam mu sve objasnila. I još sam mu rekla, ako te još koji put spomene, da ću mu ja Boga pokazat. I bija je sad na televiziji, ma te nije ni spomenija... A nekidan jedna u busu kaže nešto ''Severina''. I ja pitam: “Šta Severina”? A ona kaže: ''A ali je vi poznajete”? Na to ću ja: ''Jesam, od malih nogu je znan.'' Slušaj, ćerce, ti znaš 'ko si i mater zna i da se cili svit okrene protiv, ”onaj gore” zna. A znaš i ti i viruj u sebe, jesi me čula? Nego, di mi je unuk? Daj mi dite na telefon… Aloo, baba je, muzuviru moj....'' I tako vam je meni s njom... ''Nek' te čuva Gospa Sinjska, sine moj, a mater se moli za te.'' I ja za te… To je mater", napisala je pjevačica ne skrivajući emocije.

Da je majčinstvo neopisivo iskustvo slaže se i Anita Dujić.

"Riječi ne mogu opisati taj osjećaj", kratko je poručila te usput čestitala svim majkama.

Pročitajte više