Pričvrstila glavu djeteta u autosjedalici grudnjakom pa shvatila da je to opasno

Foto: Instagram

MAMA blogerica je mislila da se dosjetila nevjerojatne ideje kojom će spriječiti da glava njenog djeteta koje spava ne pada prema naprijed u vožnji, a sada upozorava druge roditelje da to ne pokušavaju.

Adele Barbaro iz Australije na svom Instagramu je napisala da je koristila sportski grudnjak kako bi glava njenog sina bila na mjestu.

“Bila sam frustrirana jer bi mu glava, nakon što bi zaspao, padala prema naprijed. Stalno sam se okretala i podizala je, a zbog toga mi je bilo loše pa sam skinula sportski grudnjak i pričvrstila mu glavu njime za autosjedalicu. Objavila sam to jer sam smatrala ideju smiješnom i pametnom, ali bila sam u krivu. Nemojte to raditi”, napisala je.

Naime, objavu je uklonila nakon što je u razgovoru s liječnicima i savjetnicima shvatila da je to iznimno nesigurno.

“Naučila sam da je najvažnije da je autosjedalica ispravno postavljena i pravilno nagnuta. Nisam savršena i nisam uvijek u pravu, kao i svaka mama. Mislila sam da je objava smiješna, nikad ne bih objavila nešto što smatram nesigurnim za djecu”, nastavila je.

Pratitelji su je pohvalili jer je priznala pogrešku i otkrili da se bore s istim problemom. Međutim, svi stručnjaci upozoravaju da su bilo kakvi dodaci za autosjedalice koji nisu testirani i ne dolaze u kompletu sa sjedalicom potencijalno opasni.

Također, dijete se u autosjedalici ne bi nikad smjelo voziti u jakni te treba provjeriti odgovara li autosjedalica dobi djeteta i jesu li sigurnosni pojasevi dobro pričvršćeni.

Pročitajte više