Prije dolaska novog člana: Pitanja koja muče mame i stariju djecu

Foto: WeHeartIt/Instagram
 
NAKON što prvo dijete dođe u obitelj, mislit ćete da je doista nemoguće ikada više tako voljeti.

Prvo dijete obično ima poseban tretman i jednako će razmaziti ono vas, koliko i vi njega. Bit će vaš zrak, vaše sunce, vaše sve. I to je sasvim normalno, da vidite cijeli svijet u toj malenoj štruci. Svaka majka se nakon prvog djeteta pribojava hoće li moći jednako voljeti ono sljedeće. 
 
Dobra vijest je da, koliko god djece imali, ljubav koju ćete imati za njih nikada ne može presušiti. Možda će ljubav biti malo drugačija, ali uvijek će je biti jednako mnogo za svako dijete.
 
Žene najčešće počne brinuti pitanje je li moguće voljeti svu djecu jednako tek u novoj trudnoći.
 
Starije dijete će vjerojatno tijekom cijele trudnoće veseliti dolazak novog člana obitelji, ali pred kraj trudnoće, kad se susret s prinovom potpuno približi, dijete bi moglo početi izražavati laganu ljubomoru, ali i tugu zato što više nećete imati sve vrijeme samo za njega.
 
A sumnje tu ne počnu mučiti samo djecu, već i mame tim pitanjem kako ću još nekoga ovako jako voljeti kao ovo dijete koje gledam pored sebe?
 
I onda maleni novi život dođe na svijet. Već pri prvom pogledu na bebu bit će vam jasno da su sve sumnje uklonjene. Definitivno možete jednako voljeti više djece. 
 
 
Štoviše, mnogo je istraživanja provedeno upravo na ovu temu. Utvrđeno je da redoslijed rođenja igra jednako važnu ulogu u formiranju djetetove osobnosti kao i spol djeteta i genetika. Iako to roditelji vrlo rijetko primjećuju, roditeljstvo su kao pahulje snijega. Teško da ćete biti jednak roditelj s dva djeteta. S vremenom i odgojem djeteta, i vi se mijenjate kao osoba i mnogo toga mijenjate u odgojnim taktikama. 
 
Strahujete da nećete moći više djece voljeti jednako? Budite sigurni da je strah potpuno neopravdan! Posve je prirodan i javlja se kod svih roditelja, ali vas ne treba zabrinjavati.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.