Roditelje i djecu zbunio je matematički zadatak za prvašiće: Oni to ne mogu shvatiti

Foto: Unsplash

Zavaravajuće, ali jednostavno matematičko pitanje postavljeno prvašićima u SAD-u zbunilo je roditelje. Tiesha Sanders na Facebooku je podijelila domaću zadaću svog djeteta. U zadatku je trebalo popuniti brojeve koji nedostaju.

Djeca su dobila zadatak u kojem su upitana od koliko se desetica i koliko jedinica sastoji broj 27. Potom je od njih zatraženo da definiraju broj jedinica. S obzirom na to da je broj 27 sastavljen od dvije desetice i sedam jedinica, Tieshino dijete je uz pomoć roditelja došlo do zaključka da u zadnjem koraku treba napisati kako je riječ o sedam jedinica.

Međutim, učiteljica je zadatak označila kao netočan, zbog čega je Sanders upitala učiteljicu zašto je to krivo.

"Ovo je nova matematika kojoj podučavamo djecu. Broj 27 sastoji se od 27 jedinica. Želja je da djeca shvate da su dvije desetice i sedam jedinica isto što i 27 jedinica", pojasnila je učiteljica mami.

Sanders je napomenula da je i sama šest godina radila kao učiteljica u osnovnoj školi te da se nikada nije susrela s takvim pitanjem.

"Ovo nije nova matematika", tvrdi.

The new Math is NOT IT! Disclaimer: I am not upset with the teacher, she’s just teaching what she’s supposed to. & #2...

Objavljuje Tiesha SandersPetak, 2. veljače 2024.

U odjeljku za komentare većina se složila s njom.

"Pa kako će to shvatiti dijete u prvom razredu? Suludo", "Pitanje koje cilja na neuspjeh", "Ovo uopće nije primjereno za prvi razred", "Preglupo", "Naljutim se svaki put jer zadaće ponekad zaista nemaju smisla", neki su od stotina komentara.

 

Pročitajte više