Roditelji podijelili razloge zbog kojih ne bi imali djecu da mogu vratiti vrijeme

Foto: Pexels

NA forumu Mumsnet povela se zanimljiva tema. Jedna osoba upitala je ostale bi li, da su znali što ih čeka, odlučili postati roditelji.

"Čini mi se da je ovo tabu tema. Slušam vaša mišljenja", stoji u opisu pitanja koje je rasplamsalo debatu među roditelja.

Mnogi kažu da žale što imaju djecu, a onda su pojasnili i razloge koji stoje iza toga.

"Ne, ne bih. Tek otkako sam postala majka, shvatila sam kakav usrani život živimo. Bilo je u redu kad je dijete bilo malo, ali sad je gotovo punoljetan i uopće nije lijepo", napisala je jedna mama.

"Obožavam svoju djecu. Neizmjerno ih volim, ali da se mogu reinkarnirati, odabrala bih život bez djece. Ljudi koji nemaju djecu vode nevjerojatne živote i užasno sam ljubomorna na njih. Voljela bih probati tako živjeti", povjerila se druga.

"Ne, nikad! Naravno, treba znati ono što znam sada, ali da sam znala kako ću se osjećati kao majka, nikad ne bih imala djecu", priznaje treća.

Ima i nekih koji tvrde da se osjećaju starije otkako imaju djecu, ali i onih koji ne bi žurili s trudnoćom da mogu vratiti vrijeme.

"Odjednom moraš postati užasno odgovorna osoba, svoje potrebe staviti iza potreba djeteta, dane planiraš prema djeci i nisi više svoj. Stvarno mi nedostaje sloboda i onaj način života kad ne moraš mariti ni za koga osim za sebe", ističe četvrta.

Brojni su komentirali da bi se odlučili na samo jedno dijete, a postoje i oni koji svoj život ne bi mijenjali ni za što na svijetu.

"Iskreno, moja kći mi je donijela radost i sreću. Ne bih je nikad mijenjala", "Da, apsolutno. Moje najstarije dijete me spasilo i život bez djece bi mi bio beznačajan", "Ponekad mi je žao što nisam imala još djece", poručili su oni koji nisu požalili zbog svoje odluke da postanu roditelji.

Pročitajte više