Sigurnosna služba je Meghan i Harryja u nedjelju potajno prevezla u bolnicu

Foto: EPA-EFE

MEGHAN Markle je sanjala o porođaju u vlastitom domu, ali u nedjelju je u pratnji supruga Harryja i sigurnosne službe prevezena u londonsku bolnicu, piše Daily Mail.

Naime, vojvotkinja od Sussexa prenijela je bebu tjedan dana i zbog mogućih komplikacija su odlučili da je sigurnije da sina donese na svijet u bolničkim uvjetima. 

Kako pišu britanski mediji, beba Sussex je najvjerojatnije rođena u bolnici Portland, gdje je cijena ''običnog'' porođaja 15 tisuća funti, odnosno nešto manje od 130 tisuća kuna. Riječ je o bolnici u kojoj su rodile princeze Beatrice i Eugenie.

Još se ne zna je li porođaj Meghan Markle bio induciran, ali izvori tvrde da je u bolnici provela noć, dok u ponedjeljak, 6. svibnja, u 5:26 po britanskom vremenu nije rodila dječaka teškog 3260 grama

Buckinghamska palača odbila je komentirati navode britanskih medija, ali sve se glasnije spominje da je Meghan doista potajno prevezena u bolnicu sa suprugom Harryjem i majkom Dorijom Ragland, kao i da za ovu tajnu akciju nisu znali ni svi članovi kraljevske obitelji. 

Meghan Markle željela je roditi kod kuće, u intimnoj atmosferi i poznatom okruženju, uz princa Harryja, majku i doulu kraj sebe. Razmatrala je opciju prirodnog porođaja koji ne uključuje nikakve lijekove, čak ni one za olakšanje bola, a raspitivala se i o metodi hipnoporođaja, meditativnom pristupu koji uključuje vizualne tehnike i tehnike disanja.

U skladu s tradicijom, vojvoda i vojvotkinja od Sussexa su sve detalje vezane za trudnoću odlučili držati u tajnosti, pa je tako jedina informacija koju su podijelili s javnosti da očekuju prinovu. Spol ni točan termin porođaja nisu htjeli otkriti, a još nije poznato ni koje će ime dati sinu.

Pročitajte više