Slavni NBA košarkaš otkrio kako je doznao da je njegova kći transrodna

TROSTRUKI NBA prvak Dwyane Wade nikada nije skrivao da mu je obitelj na prvom mjestu. To je još jednom potvrdio gostujući u emisiji Ellen DeGeneres.

Između ostalog, tamo se dotaknuo i trenutka u kojem su on i supruga Gabrielle Union otkrili da je njihova 12-godišnja kćer Zaya transrodna.

"Prije svega, ja i moja supruga Gabrielle Union ponosni smo roditelji djeteta u LGBTQ+ zajednici i ponosni smo saveznici", izjavila je bivša NBA zvijezda te je istaknula kako svoju roditeljsku ulogu i svoje odgovornosti shvaćaju vrlo ozbiljno.

"Kad naše dijete dođe kući s pitanjem, s problemom ili s bilo čim, naš je roditeljski posao da saslušamo i damo najbolje moguće odgovore, najbolje povratne informacije koje možemo. A to se ne mijenja samo zato što je u to sada uključena i seksualnost", istaknuo je.

Wade je publici u studiju objasnio da se Zaya rodila kao dječak i zvala se Sion. Jednoga dana ih je posjela i objasnila im što je muči.

"Rekla je: 'Hej, želim razgovarati s vama. Mislim da idem prema naprijed, spremna sam živjeti istinu. I želim da mi se obraćate u ženskom rodu. Voljela bih da me zovete Zaya'", prisjetio se Dwyane.

Otkrio je da su se on i supruga potrudili pružiti joj potporu te su se informirali o svemu. Kako kaže, danas su oni njezin glas jer ima tek 12 godina, ali želi da u budućnosti bude spremna zastupati svoje interese i ono u što vjeruje.

Osim Zaye, sportaš s bivšom suprugom Siohvaughn Funches ima i 18-godišnju kćer Zaire. Sa Ajom Metoyer ima šestogodišnjeg sina Xaviera, a najmlađu kćer Kaaviju, kojoj je tek 15 mjeseci, dobio je s Gabrielle Union.

Pročitajte više