Snažna poruka Victorie Beckham utješila mnoge roditelje koji su u izolaciji s djecom

RODITELJSTVO je samo po sebi težak zadatak. Ono dolazi s brojnim izazovima na koje većina nije spremna, ali im se prilagođavaju u hodu te zajedno sa svojom djecom odrastaju. No ono na što nitko nije bio spreman je aktualna pandemija koronavirusa koja je obitelji diljem svijeta osudila na izolaciju, odnosno 24-satni boravak unutar njihova četiri zida. 

Naši domovi su odjednom postali uredi, igraonice i spavaonice - sve u jednom. Roditelji su primorani raditi od kuće, a uz to kombinirati ispunjavanje svih roditeljskih dužnosti i zadataka, kao i obrazovanje svoje djece. Ukratko, situacija je postala još zahtjevnija nego inače, a poruka Victorije Beckham mnoge je utješila.

"Roditelji: Ono što od nas traže nije u ljudskoj moći. Postoji razlog zašto smo ili zaposleni roditelji, ili roditelji koji su kod kuće ili roditelj zaposleni na pola radnog vremena. Posao, roditeljstvo i podučavanje tri su različita posla koja se ne mogu obaviti istovremeno. Nije teško zato što nešto radite pogrešno. Teško je jer je previše. Napravite to najbolje što možete", piše u poruci koju je podijelila.

"Kada budete morali odabrati, jer ćete u jednom trenutku to morati, odaberite povezivanje. Odaberite igru umjesto prepiranja oko školskog zadatka. Odaberite da dijete podučite kako oprati rublje umjesto da se osjeća frustrirano što vam ne pomaže. Odaberite smijeh i maženje i podsjetite ih da se osjećaju sigurno", poručila je svojim pratiteljima.

Osim toga, u poruci je istaknuta važnost brige o vlastitom mentalnom zdravlju, a roditelje je pozvala i da spuste vlastita očekivanja.

"Trebalo mi je ovo danas. Hvala ti", odgovorila joj je jedna pratiteljica, a mnogi drugi su se složili.

Pročitajte više