Snimka iz vrtića zgrozila javnost: Bijela djeca jedu prije Afroamerikanaca

AMERIČKI dječji vrtić našao se na meti osuda nakon što su se pojavile snimke u kojima se vidi da se djeci bijele rase poslužuje hrana prije nego onima druge boje kože. 

Centar Kids ‘R’ Kids iz Georgije navodno je emitirao uživo što se događa u vrtiću kako bi roditelji u svakom trenutku mogli provjeriti što njihova djeca rade. Jedan otac tako je uočio da bijela djeca pred sobom imaju tanjure s hranom i jedu, dok ih Afroamerikanci, koji sjede s njima za stolom, gledaju i čekaju praznih ruku.

"Kako se činilo, preskočili su poslužiti jelo obojenoj djeci. Uznemireni smo ovime što smo vidjeli", rekao je tata Adryan McCauley za CBS46. 

McCauleyjeva partnerica odmah je odjurila u vrtić po njihovog sina, a kad je ravnateljicu suočila s onime što se dogodilo, rekla joj je da ne zna što se dogodilo, piše Indy100.

"Nisam sigurna jer nisam u prostoru grupe. Možda je riječ o djeci koja imaju poseban režim prehrane", navodno je uzvratila.

Obitelj je šokirana postupkom objavila fotografiju na Instagramu kako bi skrenula pozornost na ovaj problem.

"Ovo je nevjerojatno. Zašto svako bijelo dijete ima pred sobom hranu? Niti jedno obojeno nema. Hvala Bogu na kamerama jer bi se inače sakrio ovaj rasizam. U 2021. to je doista nečuveno. Kao Afroamerikanci uvijek nastojimo djecu slati u vrtiće i škole u predgrađima, ali iz prve ruke vam kažem da to nije uvijek najbolje", pojasnili su.

"Znamo da se ovo dogodilo slučajno, a fotografija ne prikazuje cijelu sobu. Roditelji bi trebali gledati s razumijevanjem pa bi uvidjeli da smo suosjećajni", kasnije je u izjavi za Daily Mail rekla ravnateljica Dee Gillespie.

Predsjednik grupacije, u koju spada i ovaj vrtić, David Vinson najavio je da će "raskinuti ugovor s podružnicom u Roswellu i to odmah".

Pročitajte više